lako je!

Kako da vam načeta ZELENA SALATA traje BAREM 3 NEDELJE? Jednostavna metoda koja produžava život i sprečava menjanje boje

Ako ne pojedemo odmah zelenu salatu, ona može brzo uvenuti i promeniti boju, ali to se lako sprečava uz jednostavan trik.

Kako se pravilno čuva zelena salata?foto: Traveller70/Shutterstock

Čuvanje zelene salate nešto je sa čime se mnogi bore kada dođe njena sezona, jer ovo povrće brzo može da se sasuši, uvene i dobije ne tako prijatan miris.

 

Ako želite da sačuvate svoju glavicu zelene salate malo duže jer ne stignete odmah da je pojedete, postoji metoda za koju se navodi da neizostavno funkcioniše u svakoj prilici.

 

Kako navodi Majk s kanala Kitchen Tips Online, ova metoda može da produži život zelenoj salati čak tri nedelje.

 

On dalje ističe da zelena salata može uvenuti ili postati braon zbog etilena, koji prirodno proizvodi ovo povrće.

 

Dakle, šta treba uraditi?

 

Trik da zelena salata u frižideru ostane sveža

 

Kako prenosi Express, ako ste već krenuti da jedete zelenu salatu, treba da je stavite u kesu sa zipom, i istisnete sav suvišan vazduh.

 

Takođe, treba je staviti u najhladniji deo frižidera, obično donju fioku, te će tako trajati barem tri nedelje.

 

Mnogo ljudi ostavljalo je komentare ispod videa u kom se ovo sugeriše, a korisnica Sandra Nep otkrila je da je, uz ovu tehniku, zelena salata trajala pet nedelja!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Pileće bajadere i urnebes salata