"sve mi se tada srušilo"

Ona je bila DETE, a on ODRASTAO MUŠKARAC: Bizarnu priču jedne od najlepših glumica Evrope su svi ignorisali 90-ih

Ne samo što niko nije video ništa pogrešno u vezi čuvenog režisera s detetom nego su se oni potom i venčali i dobili dete zajedno

Maiven le Besko kao Plavalaguna u filmu "Peti element"foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Francuska glumica Maiven (48) jedna je od najlepših žena Starog kontinenta i jedna od onih koje ne viđamo često u javnosti – pojavljuje se uglavnom kada predstavlja svoje nove filmove.


Poslednji put smo je videli u Londonu u aprilu ove godine, na premijeri njenog novog filma "Jeanne Du Barry", u kom potpisuje režiju, scenario i produkciju i igra glavnu ulogu pored Džonija Depa.


Slavna glumica i ovog puta je bila jaka i pojavila se nasmejana, iako je nedavno, kako je istakla, izgubila ljubav svog života.

 

Maiven le Besko na londonskoj premijeri filma "Jeanne Du Barry"foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Zlostavljana od detinjstva


Rođena je Le Lilasu 1976, u umetničkoj porodici, a navodno je još od malih nogu doživljavala nasilje.

Nakon što su joj se roditelji razveli, zlostavljana je i fizički i verbalno – otac i poznati lingvista Patrik le Besko počeo je da maltretira kada je imala sedam ili osam godina, dok tvrdi da ju je majka zlostavljala u tinejdžerskim godinama.


Ona je za mene otrov. Otrovala mi je život – rekla je Maiven o svojoj majci Katrin, inače cenjenoj umetnici.

 

Maiven u detinjstvufoto: Eric Hoccitano, Youtube Printscreen

Prve uloge zabeležila je još kao dete, a njen debitantski film bio je L'année prochaine... si tout va bien (1981), kada je imala svega pet godina. Najviše pažnje je u detinjstvu privukla ulogom u ostvarenju L'été meurtrier (1983), gde je igrala lik koji je kao odrastao tumačila Izabel Ađani.

 

Brak s Likom Besonom


Kada je imala 12 godina, upoznala je poznatog režisera Lika Besona, tada 29-godišnjaka. Navodno su počeli da se viđaju kada je Maiven napunila 15 godina, a godinu dana kasnije su se, s njenih navršenih 16 godina, venčali i glumica je donela na svet ćerku Šanu.

U materijalu koji prati DVD izdanje Besonovog filma "Profesionalac", Maiven je ispričala da je on zasnovan na njenom odnosu s rediteljem.


Kad je Lik Beson radio na "Profesionalcu", priči o 13-godišnjoj devojčici koja se zaljubljuje u starijeg muškarca, to je prilično bilo inspirisano nama, jer je napisano u vreme kada je naša priča počela. Ali mediji nisu primetili... – rekla je glumica u intervjuu za L’Express.

Ispričala je i da je pokušala da napiše knjigu o svom odnosu s Besonom, a mediji su pisali da je Maiven zabranila da se ona objavi kada je izdavač predložio naslov "Beverli hils ili Lolitina ljubav", što ona nije komentarisala.

Dok su živeli u Kaliforniji, Beson je počeo da radi na "Petom elementu", gde je Maiven igrala opersku divu po imenu Plavalaguna, a njen srceparajući nastup pratili su teški trenuci u glumičinom privatnom životu – tih dana je režiser započinjao svoju ljubav s glumicom Milom Jovović.


Imala sam veoma malu ćerku, tako da sam ispunila svoj san, a onda... On me je napustio – ispričala je Maiven jednom prilikom. – Sve mi se tada srušilo.

 

Maiven na Kanskom festivalu 2021.foto: :NIKONIVIERELEFLOCH/SIPA/1105131527/Profimedia

Ona se razvela 1997, a potom sa Šanom vratila u Francusku i nastavila da gradi svoju karijeru odvojeno od Besona.

 

Druga ljubav – s dve decenije pauze


U periodu od 2002. do 2004. bila je udata za biznismena Žan-Iva le Fura, a s njim je dobila sina Dijega, koji u njenom novom filmu "Jeanne Du Barry" igra mladog Luja XVI.

 

Iako se od drugog supruga razvela, ostali su u dobrim odnosima, a pisalo se da su se Le Fur, inače bivši verenik princeze Stefani od Monaka, i ona pomirili tokom leta 2022. godine.

Međutim, u aprilu 2024. saopštila je da je biznismen preminuo nakon teške borbe protiv raka i nazvala ga čovekom svog života.


Žan-Iv le Fur, ljubav mog života, otac mog sina Dijega i očuh moje ćerke Šane, napustio nas je u nedelju ujutro, u sinovljevom i mom zagrljaju... Svi smo skrhani – istakla je glumica.

 

Maiven je, inače, fotografisana kako slomljena nosi njegov kovčeg na sahrani, a uskoro se hrabro vratila poslovnim obavezama.

 

Maiven na sahrani drugog mužafoto: THIERRY LE FOUILLE / Sipa Press / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Američki glumac napustio Holivud zbog karijere u Srbiji