Nema sloja ove raskošne torte koji nije superkremast, lagan i božanstvenog ukusa, a ona je postala toliko popularna i zato što se prvi vrlo brzo i jednostavno
Sladoled torte omiljena su poslastica u vrelim letnjim danima i postoji mnogo recepata za pripremu ukusnih, kremastih i osvežavajućih dezerata koji spajaju sve što želimo od letnjeg slatkiša.
Ipak, najpopularnija na svetu je svakako Dairy Queen, torta koja se pravi u istoimenom američkom lancu restorana i mešavina je čokoladnog i mlečnog ukusa.
Njena priprema veoma je jednostavna, a garantuje da ćete se zasladiti i rashladiti bez mnogo muke!
Sastojci:
- 20 čokoladnih keksića
- 1/2 šolje gustog preliva od čokolade
- 6 šoljica sladoleda od čokolade
- 6 šoljica sladoleda od vanile
- 1 šolja gustog preliva od čokolade
- 2 šolje slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- dekoracija
Priprema
- Izvadite sladoled od čokolade iz zamrzivača da odstoji malo na sobnoj temperaturi.
- Obložite pek-papirpom kalup za tortu, pa stavite na dno sladoled, lepo poravnajte i stavite u frižider na najmanje dva sata.
- Iseckajte keks na manje delove, pa ga prelijte čokoladnim prelivom i promešajte dobro. Ovu smesu nanesite preko ohlađenog čokoladnog sladoleda, pa ponovo vratite u zamrzivač, na najmanje sat vremena.
- Nakon toga, izvadite sladoled od vanile da odstoji neko vreme na sobnoj temperaturi, pa njega nanesite kao sledeći sloj, pokrijte providnom folijom i vratite kalup u zamrzivač na najmanje 3-4 sata.
- Nakon toga, umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i ekstraktom vanile, pa time premažite tortu.
- Ukrasite po želji: šarenim mrvicama, rendanom čokoladom, kakao prahom...
Pogledajte pripremu sladoled torte Dairy Queen.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Koji sladoled je otporniji na sunce?