Lagana letnja poslastica s piškotama, voćem i filom koji se topi u ustima uvek je poželjna u vrelim danima, a ova se priprema očas posla
Kada su u pitanju slatkiši za leto, nakratko odmaramo od neodoljivih torti i kolača s korom od pečenog biskvita i vraćamo se jednostavnim i praktičnim rešenjima za koje nam ne treba rerna.
Sladoled torte su na tom polju odlično rešenje jer koru zapravo čini keks, u ovom slučaju sunđeraste piškote, a sve što je potrebno jeste da ih poređate po dnu kalupa i dodate nekoliko sastojaka za slastan i ukusan hladni dezert.
One osvežavaju, zaslađuju i izgledaju vrlo lepo, a danas vam predstavljamo interesantan recept s malinama.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 1 pomorandža
- 250 g smrznutih malina
- 90 g šećera
- 30 g gustina
- 150 g rikota sira
- 50 g šećera u prahu
- 150 ml slatke pavlake
- 15 kakao praha
- 50 g mlečne čokolade
Priprema
- Poređajte po dnu kalupa red piškota.
- Iscedite pomorandžu, pa premažite piškote njihovim sokom.
- Sipajte u šerpicu maline, pospite šećerom i gustinom, dobro promešajte i zagrejte do ključanja uz mešanje.
- Time prelijte piškote, pa stavite još jedan red piškota, koje ćete, takođe, namazati pomorandžinim sokom.
- U činiji pomešajte sir i šećer u prahu, fino sjedinite, pa prelijte slatkom pavlakom i mutite mikserom dok se ne zgusne. Dodajte kakao, pa promešajte.
- Nanesite ovaj fil preko piškota i poravnajte.
- Preko svega narendajte mlečnu čokoladu i stavite u frižider da se stegne.
Pogledajte kako se pravi ova lagana sladoled torta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Recept za pileća krilca sa pivom