Pileća salata se često kombinuje sa testeninom, pirinčem ili svežim povrćem, i idealna je za vrele dane koji nam predstoje
Piletina je često korišćeno meso u mnogim jelima zbog svoje popularnosti i jednostavnosti pripreme. Tokom leta, izbegavamo pržene ili pohovane verzije, ali uživamo u grilovanoj ili obarenoj piletini, kao i u piletini u obliku salate, koja je odličan izbor za celokupni obrok ili kao prilog uz povrće.
Sastojci za zdravu obrok salatu:
- 1 srednji krastavac
- 150 g pilećeg filea
- 200 ml grčkog jogurta
- 1 limun
- So, biber, beli luk
- Kašika čija semenki
- Pola veze peršuna
- Pečeni susam za posipanje
Priprema lagane pileće salate:
- U posudi, pomešajte grčki jogurt sa solju, biberom i prstohvatom belog luka u granulama, a zatim dodajte izrendanu koru od celog limuna i sok od polovine limuna, po ukusu.
- Dodajte polovinu sitno iseckanog peršuna i iseckani pileći file koji ste prethodno ispekli na grilu. Pažljivo promešajte sve sastojke.
- Krastavac izrendajte na krupno rende, ocedite višak soka rukama, i dodajte ga u mešavinu zajedno sa čija semenkama. Ponovo sve dobro promešajte, ali ne gnječite.
- Pospite preostali peršun i pečeni susam odozgo.
- Ostavite salatu u frižideru najmanje sat ipo vremena pre služenja kako bi se ukusi sjedinili.
Bonus video:
( Glossy, T.M. )