bez rerne

Superkremasta SLADOLED TORTA koja miluje nepca: Čokoladno-mlečno zadovoljstvo kom ćete se vraćati celog leta

Ako vam je potreban lagan i kremast slatkiš koji i rashlađuje i zaslađuje, ne tražite dalje.

Čokoladna torta od keksa, banana i neodoljivog kremastog filafoto: Leckere Minute/YouTube Printscreen

Sladoled torte fenomenalan su brzi dezert za najtoplije dane jer nam pružaju osveženje uz kremastu teksturu, a veoma su dekorativan način da se zasladite.

 

Najbolji deo: ne treba vam rerna za pečenje kore!

 

Danas vam predstavljamo jednostavan recept za čokoladnu sladoled tortu od mlevenog keksa, banana i laganog fila, a pravi se veoma brzo.

Sastojci:

 

  • 350 g keksa
  • 150 ml otopljenog putera
  • 20 g želatina
  • 150 ml vode
  • 150 ml mleka
  • 90 g šećera
  • 3-4 kašike kakao praha
  • 700 ml kisele pavlake
  • 2-3 banane
  • rendana čokolada za dekoraciju, po želji

 

Čokoladna sladoled torta s bananamafoto: Leckere Minute/YouTube Printscreen

Priprema

 

  1. Mleveni keks (može usitnjen u blenderu) pomešajte s otopljenim puterom, pa kad dobijete kompaktnu masu, utisnite u dno kalupa i lepo poravnajte.
  2. Potom pomešajte želatin s vodom i razmutite.
  3. U jednu šerpicu sipajte mleko i šećer, pa dodajte kakao i lepo promešajte. Zagrejte do ključanja uz mešanje, pa sklonite s vatre.
  4. U to dodajte nabubreli želatin, promešajte dok se ne rastvori.
  5. Dodajte kiselu pavlaku u tu mešavinu, promešajte žicom.
  6. Oljuštite banane, pa ih isecitena pola, a zatim te polovine po dužini.
  7. Ređajte banane po utisnutoj kori od keksa i putera dok ne pokrijete celu tortu.
  8. Prelijte kakao smesom, pa odložite u frižider da se stegne.
  9. Po želji narendajte čokoladu za dekoraciju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Koji sladoled je otporniji na sunce?