nastavljaju po starom

Neočekivano ponašanje Melanije i Ivanke nakon presude: Bivša saradnica otkriva kako Donald Tramp reaguje na takve stvari

Supruga i ćerka političara koji je juče proglašen krivim po svim tačkama optužnice nastavile su onako kako se ponašaju već neko vreme kada su u pitanju Tramp i njegovi problemi

Ivanka i Melanija Tramp u Beloj kući tokom Trampovog predsedničkog mandatafoto: Aude Guerrucci / ADMedia / Profimedia

Bivši američki predsednik Donald Tramp, verovatno kandidat Republikanske stranke na ovogodišnjim predsedničkim izborima u Sjedinim Američkim Državama proglašen je krivim po 34 tačke optužnice u Njujorku.


Dok se čeka da Tramp sazna koja je njegova kazna i hoće li on ipak nastaviti svoju trku za novi mandat, američka javnost osluškuje reakcije njegovih bližnjih na presudu.


U njegovu odbranu do sada su govorili sinovi Donald Mlađi i Erik i mnoge druge osobe važne u životu kontroverznog političara i biznismena.

Međutim, od supruge Melanije Tramp i ćerke Ivanke – ni traga ni glasa.


Bivša prva dama Amerike i Trampova najstarija ćerka i nekadašnja savetnica u Beloj kući nisu prisustvovale nijednom od ročišta u sudu u Njujorku. Ivanka je, doduše, podelila na Instagramu jednu fotografiju iz detinjstva uz poruku "Volim te, tata", ali ništa više od toga.

 

Ivanka i Donald Trampfoto: ivankatrump/Instagram

Stefani Grišam, Trampova i Melanijina nekadašnja portparolka, rekla je za CNN da veruje da njemu nije prijatno zbog manjka podrške supruge i ćerke koja se smatra njegovom miljenicom.


Takve stvari bi ga uzrujale – kaže ona. – Ako gospođa Tramp ne bi došla na neki događaj i to bi bilo zaista zapaženo, on bi joj to definitivno pomenuo. Sigurna sam da ga, u ovom kontekstu, to zaista potresa.


Ivanka Tramp i njen suprug Džared Kušner, koji je takođe bio Trampov savetnik dok je bio na mestu predsednika, distancirali su se od političara u poslednje vreme. Nakon što su ih nekadašnji prijatelji u Njujorku navodno odbacili zbog rada za Trampovu administraciju, par se preselio na Floridu i rekao da neće učestvovati u njegovoj novoj kampanji.

 

Donald Tramp proglašen je krivim po svim tačkama optužnicefoto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Dvojica sinova Donalda Trampa, njegova najmlađa ćerka Tifani i zet Majkl Bulos prisustvovali suđenju tokom maja. Nakon što je saopštena odluka poruke, Donald Mlađi je objavio niz oštrih tvitova na društvenoj mreži Iks i izjednačio presudu s tim "kako izgleda treća svetska Banana republika", dok je Erik Tramp izjavio da bi "30. maj 2024. mogao da bude upamćen kao dan kada je Donald Dž. Tramp pobedio na predsedničkim izborima".

 

Tužioci su proteklih nedelja pokušavali da dokažu da je Tramp svesno plaćao svom bivšem advokatu Majklu Koenu mesečne rate od 35.000 dolara kako bi mu otplatio 130.000 dolara namenjenih da se Stormi Danijels spreči da izađe u javnost sa navodima o aferi sa Trampom neposredno pre izbora 2016. godine. Tramp je tvrdio da ne zna bilo šta o tome i još uvek negira navodni seksualni susret sa Danijelsovom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta će biti s Ukrajinom ako pobedi Tramp?