On sve demantuje

Ko je Stormi Danijels? Dok je Melanija ljuljala bebu, ona je navodno ljubila Trampa, a sada je opet u CENTRU SKANDALA

0

Ovo je prvi krivični postupak protiv jednog bivšeg američkog predsednika. Sam Tramp navodi da je sve politički montirano pošto je nedavno objavio kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine.

Stormi Danijels
Stormi Danijelsfoto: Van Tine Dennis/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bvši američki predsednik Donald Tramp rekao je da je optužnicu politički progon i mešanje u izborni proces.

 

- Potpuno sam nevin i ne odustajem od kandidature na sledećim izborima - rekao je Tramp

 

Očekuje se da će se Tramp, koji negira sve optužbe i oštro kritikuje policiju, predati naredne nedelje, prenosi AP. 

 

A šta se tačno desilo?

 

Stormi Danijels
Stormi Danijelsfoto: Ethan Miller / Getty images / Profimedia

Poznata glumica u filmovima za odrasle Stormi Danijels je rekla da je imala intimni odnos sa Trampom 2006, godinu dana nakon što se oženio svojom trećom suprugom Melanijom. 

Velika porota na Menhetnu podigla je optužnicu protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa. To je prvi put da će se bivši predsednik suočiti sa krivičnim prijavama, što će uzdrmati njegovu želju da ponovo preuzme Belu kuću sledeće godine.

 

 

Optužnica se odnosi na navodni tajni novac koji je isplaćen glumici filmova za odrasle Stormi Danijels kako bi se izbegao skandal uoči američkih izbora 2016.

 

Ova pptužnica bez presedana dolazi kada se republikanac suočava sa drugim pravnim istragama i pokreće ponudu za povratak u Belu kuću 2024. godine.

 

Ko je Stormi Danijels?

 

 

Stormi Danijels je 44-godišnja zvezda filmova za odrasle. Njeno pravo ime je Stefani Kliford i živi u Baton Ružu u Luizijani.

Nakon razvoda roditelja, Daniels je živela sa svojom majkom. U svojim memoarima iz 2018. napisala je da ju je porodica zanemarila i da je bila seksualno zlostavljana sa devet godina, kako je prenela Aldžazira.

Finansijski se izdržavala radeći u striptiz klubovima, počevši još u srednjoj školi.

Ona je već više od dve decenije poznata ličnost u poslu sa filmovima za odrasle, a uz to se pojavljivala i režiraala brojne spotove.

Po pisanju stranih medija, u julu 2006, tajkun za nekretnine i zvezda rijaliti televizije Donald Tramp upoznao je Stormi Danijels na golf turniru slavnih ličnosti na jezeru Taho.

U svojoj knjizi „Potpuno otkrivanje“ iz 2018. godine, Danijelsova pripoveda o svom sudbonosnom susretu sa bivšim predsednikom u golf odmaralištu u Nevadi na obali jezera Taho. Njegova treća supruga Melanija rodila im je sina Barona samo oko četiri meseca ranije.

 


U svojoj knjizi, Danijels je rekla da ju je jedan od Trampovih telohranitelja pozvao na večeru sa Trampom u njegovom penthausu. Nastavili su da imaju ono što je "možda bio najmanje impresivan intimni odnos koji sam ikada imala", kao je rekla Danijelsova. Tramp je negirao da su ikada imali seks i optužio Danijelsovu za "iznudu" i "potpunu prevaru".

Danijels je rekla da je ostala u kontaktu sa Trampom tokom sledeće godine u nadi da će je ubaciti u svoj rijaliti program, ali da se to nikada nije dogodilo.

Šta je tačno zakonski problem u svemu tome?

 


Godine 2016., kada je Tramp bio republikanski predsednički kandidat, tablod "National Enkuirer" u vlasništvu jendog Trampovog saveznika, otkrio je da Danijelsova traži ponuđače za svoju potencijalno politički štetnu priču o njenoj vezi sa Trampom. Tabloid ju je povezao sa Majklom Koenom, Trampovim ličnim advokatom pod nadimkom "Pitbul".

Koen, koji se od tada okrenuo protiv Trampa, priznao je da je dogovorio isplatu od 130.000 dolara Danijelsovoj u zamenu za njeno ćutanje o sastanku iz 2006. godine. Danijels i Tramp – pod pseudonimima Pegi Piterson i Dejvid Denison – bili su strane u sporazumu o neotkrivanju podataka koji je pripremio Koen i koji se pojavio u sudskim podnescima.

 

Kako navodi BBC sama isplata nije krivično delo, ali je Tramp navodno evidentirao kao poslovni trošak. Krivotvorenje poslovne dokumentacije je protivzakonito u Njujorku.

 

 

Uplatu je otkrio "The Wall Street Journal" u januaru 2018. i predstavlja osnovu za optužbe sa kojima se Tramp suočava. Tramp negirao da je bilo ikakvih nezakonskih radnji i tvrdi da je žrtva političkog "lova na veštice".

 

Kako tvrdi, ta zavera dolazi od strane okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega, demokrate, koji je nameravao da poremeti njegovu kampanju za Belu kuću 2024, Koena, koji je odležao kaznu u zatvoru zbog utaje poreza i kršenja finansiranja kampanje, i Danijelsove, koju su tužioci ovog meseca intervjuisali u vezi sa ovim slučajem.

 

Protiv Trampa se vode još dve istrage, jedna o poverljivim dokumentima pronađenim u njegovoj vili na Floridi, a druga u saveznoj državi Džordžiji u vezi sa uticajem da se promene rezultati izbora.

 

 

makonda-tracker