velika karijera

3 velike ljubavi, 5 godina teške borbe i – STRAŠAN KRAJ: Život jedne od najlepših svetskih glumica završio se prerano

Slavna glumica i voditeljka poznata po prodornom pogledu i širokom osmehu, preminula je nakon višegodišnje borbe protiv opake bolesti

Anastasija Zavorotnjuk umrla je u 54. godinifoto: Valeriy Levitin / Sputnik / Profimedia

Ruska glumica i voditeljka Anastasija Zavorotnjuk preminula je u toku noći nakon duge bolesti u 54. godini, javljaju ruski mediji.


Teško je razumeti i naći reči – rekli su bližnji čuvene glumice, kako prenosi pravda.ru. – Noćas je, nakon duge i ozbiljne bolesti, umrla naša Nastja.


Zavorotnjukova se 2019. suočila s dijagnozom glioblastoma, oblika tumora na mozgu, a neposredno pre toga se žalila na snažne glavobolje. Ona je više puta na poslu gubila svest, ali niko nije pridavao značaj njenim misterioznim simptomima.

Lečila se u Evropskom medicinskom centru od 2019, a zatim je provela neko vreme u jednoj moskovskoj klinici. Stanje joj se pogoršalo u maju ove godine.

Ko je bila Anastasija Zavorotnjuk?


Anastasija Zavorotnjuk rođena je u Astrahanu, 3. aprila 1971, a od malih nogu je bila okružena umetnošću. Njena majka je Valentina Borisovna Zavorotnjuk, koja je radila u Omladinskom pozorištu u Astrahanu, dok je njen otac Jurij Zavorotnjuk radio na televiziji i član je Akademije ruske televizije.

Još kao devojčica je bila odlučna da teatar postane njen život, a u svakom slobodnom trenutku je plesala i stvarala muziku. Glumu je učila u Moskovskom umetničkom teatru, a prvi put se na filmu pojavila 1991. godine.


Po sticanju diplome je radila u pozorištu 10 godina i učestvovala u 29 predstava, a najveći uspeh je postigla sa serijom "Moja prekrasna dadilja". Uz glumu, bavila se i voditeljskim poslom, uglavnom u zabavnim projektima zahvaljujući kojima je stekla naklonost publike.

 


Anastasija Jurevna Zavorotnjuk udavala se tri puta, a prvi put je rekla "da" jednom nemačkom biznismenu i ostala s njim tek godinu dana. Potom se udala za Dmitrija Strijukova, s kojim je otvorila agenciju za prodaju nekretnina, a par je dobio dvoje dece Anu i Mihaila.

 

S njim je bila u braku od 1996. do 2006, a potom je 2008. sklopila brak s američko-ruskim klizačem Peterom Černiševim, s kojim je 2018. dobila ćerku Milu ostala do smrti.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Premijera ruskog filma Izazov