nije doživela svoju veliku šansu

Krenula je na posao i – nikad se nije vratila kući: 8 dana kasnije, otkriveni su JEZIVI DETALJI o smrti manekenke

0

Nakon višegodišnje karijere u modelingu, Linda je trebalo da se pojavi u najpopularnijem sitkomu na svetu u tom trenutku. Međutim, nije doživela da ostvari svoj san.

Linda Sobek ostvarila se kao model, a trebalo je da postane i glumica
Linda Sobek ostvarila se kao model, a trebalo je da postane i glumicafoto: Real Responders/YouTube Printscreen

U četvrtak, 16. novembra 1995. godine, manekenku sa snovima o velikoj holivudskoj karijeri Lindu Sobek pozvao je fotogaf i ponudio joj posao koji je trebalo da obavi kasnije tog dana.


Poznata po tome što nije odbijala priliku da radi, zahvaljujući čemu je već sa 27 godina imala impresivnu biografiju, ona je to prihvatila sa zadovoljstvom.


U tom trenutku Linda je iza sebe već imala izgrađenu karijeru. Svesna da sa svojih 160 cm visine nikada neće šetati pistom, ona se preorijentisala na fotografisanje za časopise.

 

 

U međuvremenu je pokušavala da se probije i kao glumica, a u trenutku kada je dobila pomenuti poziv već je uspela da dobije ulogu u seriji "Bračne vode" (Married... with Children).


Linda je, u svakom slučaju, tog 16. novembra otišla na zakazani posao i – nije se vratila kući.

Nestanak Linde Sobek


Nakon što se njena majka zabrinula i prijavila ćerkin nestanak, radnik u blizini Nacionalne šume Anđeles pronašao u jednoj kanti Lindine fotografije, njen rokovnik i papir sa založnim pravom na leksus na njeno ime.

 


Nakon što je slučaj nestanka mlade devojke privukao mnogo pažnje javnosti, fotograf Čarls Ratban se dobrovoljno prijavio lokalnoj policiji osam dana nakon što je Linda poslednji put viđena. Priznao je da je manekenki oduzeo život. Najpre je tvrdio da je ubistvo bilo nesrećan slučaj nakon što ju je udario svojim vozilom bez namere da je ubije, dok joj je pokazivao kako se upravlja terenskim automobilom po planinama.


Ipak, to je bilo suprotno onome što je policija otkrila kada je urađena obdukcija – da je Linda zadavljena.


Ratban je sam odveo policiju na mesto gde je delimično zakopao njeno telo.

 


Kako je The Detroit News pisao u jeku ovog slučaja, Linda Sobek i Čarls Ratban upoznali su se mesec dana ranije na sajmu automobila u Las Vegasu, a manekenka je fotografu dala svoju vizit-kartu i broj telefona i rekla mu da računa na nju ako mu zatreba model za neki posao. Oni su navodno već u narednim nedeljama sarađivali više puta.


Tokom suđenja 1996. godine, tužilaštvo je iznelo dokaze da je Linda Sobek analno silovana pištoljem u trenutku smrti i da je namerno ugušena.
Ratban je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, nakon što je proglašen krivim za prvostepeno ubistvo i silovanje, bez mogućnosti uslovnog izlaska na slobodu.

 


Linda Sobek nikada nije stigla da snimi svoju epizodu čuvene serije "Bračne vode". Njena tragična sudbina ispričana je u knjizi "Fatalne fotografije" Džeka R. Nerada, zatim u filmu "Priča o Kenu i Barbi", kao i u dokumentarcima o misterioznim slučajevima u svetu poznatih.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Milanovčanin je svom selu poklonio, ni manje, ni više nego Holivud!

 

makonda-tracker