Ako želite da obradujete društvo nečim malo drugačijim, a ipak poznatog ukusa, obavezno probajte punč sa sokom od zove koji možete ukrasiti zrnima nara i limunom
Punč je alkoholno-voćni koktel koji se uglavnom vezuje za praznike, druženje s porodicom i prijateljima, a najčešće se služi u vreme Božića.
Međutim, postoji osvežavajuća prolećna varijanta sa sokom od zove koja ima možda još i lepši ukus!
Ovaj punč priprema se veoma brzo i jednostavno, uz minimum truda, a može da se servira i topao i hladan, u zavisnosti od vašeg ukusa i vremenskih uslova. U svakom slučaju, nećete se pokajati ako odlučite da njim poslužite svoje najdraže u danima Prvog maja i Uskrsa.
Sastojci:
- 500 ml soka od zove (idealno domaćeg)
- 350 ml belog vina
- 1/2 vode
- 200 g šećera
- 1 ravna kašičica cimeta
- 3 karanfilića
- šaka zrna nara
- 1/2 limuna, isečenog na kriške
Priprema
- Sipajte u šerpu sok od zove, pa dodajte cimet, šećer, karanfilić i limun, pa kuvajte oko 30 minuta.
- Zatim procedite, nalijte vodu i belo vino, pa sve lepo promešajte.
- Možete služiti podgrejano, a odlično je i ohlađeno. Po ukusu dodajte šaku zrna nara, kriške limuna i servirajte u čašama za votku.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Recept za pileća krilca sa pivom