aromatičan

Ideja za posluženje pred Prvi maj i Uskrs: Osvežavajući PUNČ OD ZOVE savršen za porodična okupljanja

Ako želite da obradujete društvo nečim malo drugačijim, a ipak poznatog ukusa, obavezno probajte punč sa sokom od zove koji možete ukrasiti zrnima nara i limunom

Punč od zove možete servriati hladan i sa zrnima narafoto: Elena Veselova / Alamy / Alamy / Profimedia

Punč je alkoholno-voćni koktel koji se uglavnom vezuje za praznike, druženje s porodicom i prijateljima, a najčešće se služi u vreme Božića.


Međutim, postoji osvežavajuća prolećna varijanta sa sokom od zove koja ima možda još i lepši ukus!


Ovaj punč priprema se veoma brzo i jednostavno, uz minimum truda, a može da se servira i topao i hladan, u zavisnosti od vašeg ukusa i vremenskih uslova. U svakom slučaju, nećete se pokajati ako odlučite da njim poslužite svoje najdraže u danima Prvog maja i Uskrsa.

Sastojci:

 

  • 500 ml soka od zove (idealno domaćeg)
  • 350 ml belog vina
  • 1/2 vode
  • 200 g šećera
  • 1 ravna kašičica cimeta
  • 3 karanfilića
  • šaka zrna nara
  • 1/2 limuna, isečenog na kriške


Priprema

  1. Sipajte u šerpu sok od zove, pa dodajte cimet, šećer, karanfilić i limun, pa kuvajte oko 30 minuta.
  2. Zatim procedite, nalijte vodu i belo vino, pa sve lepo promešajte.
  3. Možete služiti podgrejano, a odlično je i ohlađeno. Po ukusu dodajte šaku zrna nara, kriške limuna i servirajte u čašama za votku.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept za pileća krilca sa pivom