Ako nemate ideju za posni ručak, posne pljeskavice su perfektan izbor, a odlično se slažu uz krompir, salatu...
U danima Vaskršnjeg posta, može se činiti da je izazovno spremati obroke, a da oni budu raznovrsni, ali postoji mnogo ideja koje će se domaćicama dopasti, a ne uključuju životinjske proizvode.
Zapravo, postoji pregršt odličnih recepata za pite, mafine, kiflice, ali i za "konkretan" obrok, pa su, tako, mnogima omiljene slasne posne pljeskavice.
Među njima su i "lažne" pljeskavice od tikvica, jelo koje ćete sigurno rado jesti i van posta.
Sastojci:
- kilogram tikvica
- pola veće glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- pola praziluka
- šargarepa
- 6 kašika brašna
- 6 kašika griza
- začini, ulje
Priprema:
-
Tikvice oljuštite, izrendajte, posolite, a onda ih, nakon što su odstojale, odbro ocedite.
- Dodajte im naseckano povrće na sitno, pa promešajte.
- Dodajte brašno, griz i ostale začine po želji.
- Kašikom ih sipajte u zagrejan tiganj i pržite dok ne porumene s obe strane.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Duhovni i telesni pristup Vaskršnjem postu