preukusno

Kremast, ukusan i zasitan, a pri tom POSTAN NA VODI: Recept za najlepši starinski đuveč koji se sprema za 20 minuta

0

Ukoliko postite i nemate ideju šta za ručak, evo jedne, koja će vam se sigurno dopasti 

NAJLEPŠI POSNI ĐUVEČ NA VODI
NAJLEPŠI POSNI ĐUVEČ NA VODI foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Tokom posta ponekad nam zafali ideja i teško nam je da smislimo šta da skuvamo, a da u njemu možemo da uživamo čak iako postimo na vodi.

 

Upravo zbog toga mi donosimo ideju za super ukusan ručak, koji se brzo sprema i izuzetno je ukusan. Ako želite da ga spremite za sebe ili članove porodice, brzo recept pogledajte i krenite u pripremu.

 

Sve je jednostavno, a sastojke verovatno već imate u svojoj kuhinji za ovaj savršeni posni đuveč, prste da poližeš. 


Potrebno je:

 

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 štap praziluk praziluka (manji)
  • 2 šargarepe
  • 1 konzerva paradajz pelata
  • 1 mešavina povrća (može meksička, može za sataraš)
  • 2 šolje pirinča
RECEPT ZA ĐUVEČ NA VODI
RECEPT ZA ĐUVEČ NA VODI foto: OlgaBombologna/Shutterstock


Priprema:


U šerpu stavite malo vode, pa dodajte sitno iseckan crni luk i praziluk. Potom dodati šargarepu koju ste izblendirali ili izrendali. Kad to omekani dodati mešavinu povrćai naliti s 2 čaše vode da se dinsta. Posoliti i dodati začine po ukusu.

 

U drugu posudu skuvati pirinač. Kad je on gotov ocediti vodu i spojiti sa povrćem, pa staviti u vatrostalnu posudu i dodati pelat paradajz. Staviti u rernu da se zapeče na 220 stepeni oko 15 minuta. 

 

Služiti uz salatu, podjednako je ukusan i hladan i vruć.

 

Bonus video:

Da li biste probali slatko od slanine?

 

 

makonda-tracker