Za prave sladokusce čokolada je jedni pravi slatkiš, a ako je kombinujete sa plačinkama to mora da bude dobitna kombinacija
U moru ukusnih slatkih pikanterija često se izdvoje one koje su kremaste, brzo se spremaju i imaju savršen spoj najlepših sastojaka u sebi. Upravo jedan takav je čokoladni rolat od palačinka koji se filuje kremastim nadevom, a onda zaliva čokoladom i lešnicima.
Gde ćete bolji spoj najkvalitetnijih sastojaka? Ako i vi obožavate čokoladne dezerte ovaj će sigurno prikupiti sve vaše simpatije.
Njegova priprema nije komplikovana i ne traje dugo, ali se savetuje da prenoći u frižideru kako bi se svi ukusi lepo sjedinili i kako bi bio unutra mekan, a spolja hrskav.
Potrebno je:
- 3 jaje
- 250 ml mleka
- 4 kašike brašna
- 2 kašike šećera
- 1,5 kašike kakaa
- 2 kašike ulja
Krem:
- 200 g pavlake
- 70 ml slatke pavlake
- 2-3 kašike šećera
- 1 kašika kakaa
Glazura:
- 200 g čokolade
- 100 g seckanih pečenih lešnika
- malo ulja
Priprema:
Jaja umutiti pa dodati mleko, brašno, šećer, kakao, ulje. Sve lepo sjediniti i peći palačinke, kao što pečete inače palačinke. Potom pripremiti krem tako što ćete staviti pavlaku i umutiti sa slatkom pavlakom, dodati šećer i kakao.
Sve sjedniti lepo i ređati palačinke tako da se delimično preklapaju da se dobije rolat (pogledajte u videu). Zatim preko namažite krem i urolajte.
Čokoladu otopite sa malo ulja i dodajte lešnike. Rolat stavite na rešetku i prelijte ga čokoladom i lešnicima, a zatim ostavite da se hladi u frižideru nekoliko sati, a najbolje je da prenoći, jer će tada sve lepo da upije i da se stegne.
Bonus video:
Recept za lignje na mornarski način