mmm, kakvo uživanje

Kremasti ČOKOLADNI ROLAT od palačinaka kojem je nemoguće odoleti: Toliko je ukusan da ćete odmah napraviti duplu meru

Za prave sladokusce čokolada je jedni pravi slatkiš, a ako je kombinujete sa plačinkama to mora da bude dobitna kombinacija 

ČOKOLADNI ROLAT OD PALAČINAKA ZA SVE PRAVE SLADOKUSCE foto: Instagram Printscreen / monakhovan_

U moru ukusnih slatkih pikanterija često se izdvoje one koje su kremaste, brzo se spremaju i imaju savršen spoj najlepših sastojaka u sebi. Upravo jedan takav je čokoladni rolat od palačinka koji se filuje kremastim nadevom, a onda zaliva čokoladom i lešnicima.

 

Gde ćete bolji spoj najkvalitetnijih sastojaka? Ako i vi obožavate čokoladne dezerte ovaj će sigurno prikupiti sve vaše simpatije.

 

Njegova priprema nije komplikovana i ne traje dugo, ali se savetuje da prenoći u frižideru kako bi se svi ukusi lepo sjedinili i kako bi bio unutra mekan, a spolja hrskav.

Potrebno je:

 

  • 3 jaje
  • 250 ml mleka
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike šećera
  • 1,5 kašike kakaa
  • 2 kašike ulja

 

Krem:

 

  • 200 g pavlake
  • 70 ml slatke pavlake
  • 2-3 kašike šećera
  • 1 kašika kakaa

 

Glazura:

 

  • 200 g čokolade
  • 100 g seckanih pečenih lešnika
  • malo ulja

Priprema:

 

Jaja umutiti pa dodati mleko, brašno, šećer, kakao, ulje. Sve lepo sjediniti i peći palačinke, kao što pečete inače palačinke. Potom pripremiti krem tako što ćete staviti pavlaku i umutiti sa slatkom pavlakom, dodati šećer i kakao.

 

Sve sjedniti lepo i ređati palačinke tako da se delimično preklapaju da se dobije rolat (pogledajte u videu). Zatim preko namažite krem i urolajte.

 

Čokoladu otopite sa malo ulja i dodajte lešnike. Rolat stavite na rešetku i prelijte ga čokoladom i lešnicima, a zatim ostavite da se hladi u frižideru nekoliko sati, a najbolje je da prenoći, jer će tada sve lepo da upije i da se stegne.

 

Bonus video:

Recept za lignje na mornarski način