Pica je uvek poželjna za doručak ili večeru, odličan je izbor za posluženje, a mini-pice su još praktičnije i jednostavno neodoljive, zar ne?
Bez obzira na to treba li vam izdašno pecivo koje se lako pakuje i nosi na posao ili posluženje za neko slavlje, mini-pice su uvek dobar izbor.
Uz žu-žu i kiflice, one su među najpopularnijim pecivima koja se prave brzo i jednostavno, a garantuju da ćete se dobro najesti.
Predstavljamo vam proveren recept za ove pice, od vazdušastog i mekanog testa, s ukusnim i sočnim nadevom.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 150 ml kečapa
- 50 g margarina (na sobnoj temperaturi)
- 100 g kisele pavlake
- 200 g slanine, pečenice, suvog vrata... po izboru
- masline po ukusu
- 150 g kačkavalja
Priprema
- U jednoj činiji pomešajte prosejano brašno s praškom za pecivo i solju.
- Dodajte tome jogurt i ulje, pa zamesite i ostavite da odstoji 10-15 minuta.
- Prebacite testo na pobrašnjenu ravnu površinu i premesite, pa oblikujte kao salamu. Secite potom na kriškice i zatim svaku razvucite oklagijom u kružić.
- Zatim umutite margarin i pavlaku, pa kad se fino sjedini namažite na krugove od testa i ređajte po plehu obloženom pek-papirom.
- Iscekajte meso po izboru, pa ređajte po mini-picama. Dodajte seckane masline, pa prelijte kečapom.
- Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, pa izvadite, pospite rendanim kačkavljem i vratite da se oeče dok se sir lepo ne otopi.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Recept za pileća krilca sa pivom