neodoljiva

Spolja hrskava, a unutra mekana i sočna: Turska PAMUK PITA koja nestaje sa tanjira pre nego što se i ohladi

0

Bolju nećete probati ni u Istanbulu, kad je jednom probate često će biti na vašoj trpezi 

RECEPT ZA PAMUK PITOM
RECEPT ZA PAMUK PITOM foto: Instagram / size.tarifler's

Ukoliko vam nedostaje ideja za prirpemu ukusnih i sočnih pita onda ste definitivno na pravom mestu. Na hiljade recepata se deli svakog dana na Internetu, ali ovaj će vas osvojiti već na prvi zalogaj. 

 

Odličan je izbor za doručak ili večeru, a oni koji su je isprobali kažu da je toliko ukusna da će odmah nestati sa tanjira, neće stići čak ni da se ohladi. 

 

Pripremite jogurt ili druge pikanterije koje volite da jedete uz pitu i uživajte u savršenom ukusu koji će postati vaš omiljeni. 

 

 

Potrebno je:

 

  • 1 čaša hladnog mleka
  • 3 kašike jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 šolje brašna 

 

  • 100 grama putera
  • pola šoljice ulja
  • 1 jaje
POSTUPAK PRIPREME PAMUK PITE
POSTUPAK PRIPREME PAMUK PITE foto: Instagram / size.tarifler's

Priprema:

 

U posudu za mešenje stavimo mleko, jogurt, prašak za pecivo i so i promešamo. Dodamo brašno i umesimo meko testo koje se malo lepi za ruke. Testo na radnoj ploči podelimo na 4 dela. Svaki komad testa pospemo brašnom i oklagijom tanko razvaljamo.

 

Na prvu lopticu stavimo 3 kašike pomešanog putera i ulja i namažemo. Potom dodamo još jedan sloj testa, nauljimo, dodamo treći i četvrti i sve ponovimo. Ostavimo da malo odmori.

 

Dalji proces pogledajte u videu. 

 

 

Nakon što ste spremili testo ostavite da prenoći u frižideru. Pecite ujutru u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta. 

 

Bonus video:

Jeste li probali slatko od čvaraka?

 

makonda-tracker