brzo i jednostavno

Zdrava varijanta torte koju Srpkinje obožavaju: Lenja žena BEZ ŠEĆERA i pečenja gotova za 40 minuta - košta 1250 din

Ukus je savršen, a mogu je jesti svi, čak i oni koji su na dijeti 

NAJLEPŠA ZDRAVA TORTA BEZ ŠEČERA I PEČENJA ZA 40 MINUTA foto: Mauro Rodrigues/Shutterstock

Slatki zalogaji su nešto čemu je veoma teško odoleti, budući da daju osećaj sreće i zadovoljstva kada ih pojedemo. Ipak, mnogi se odriču slatkiša zarad dobre linije ili zbog zdravlja.

 

Od sada možete imati sve. Torta Lenja žena u zdravoj varijanti pruža priliku da uživate u slatkom ukusu bez šećera, ali i da za tili čas napravite sirovi slatkiš koji će biti podjednako ukusan kao i oni kolači koji se prave od mnogo rafinisanih sastojaka i peku se satima.

 

Ukoliko ste spremni da sebe i članove svoje porodice počastite ukusnim dezertom koji ne sadrži ni trunku šećera i veoma je zdrav, brzo pogledajte recept, spremite ga i javite kakvi su vam utisci.

 

Potrebno je:

 

I deo:

 

  • 300 g keksa
  • 250 ml soka od pomoradže (sami ga iscedite, kupovini imaju šećer)
  • 100 g crne čokolade

 

  •  

II deo:

 

  • 100 g urmi
  • 120 g kokosovog brašna
  • 100 ml ceđene pomorandže
  • 50 ml vode

 

ZDRAVA VARIJANTA TORTE LENJA ŽENA JE TU foto: Shutterstock/

III deo:

 

  • 300 g badema ili lešnika
  • 100 ml vode
  • 50 g kokosovog brašna
  • 2 kašike kakaa
  • malo meda ili agavinog sirupa 
  •  

Priprema:

 

Uzmite kalup za pravljenje torti ili čiz kejka pa ga namažite kokosovim uljem. Sve sastojke iz prvog dela pomešajte u jednoj činiji tako da dobijete lepu glatku masu. Sipajte ga u pleh i lepo izravnajte. 

 

Zatim sastojke iz drugog dela stavite u blender. Iz urmi izvadite koske i operite ih, jer na njima često zna da se nakupi svašta, a retko ko ih pere pre upotrebe. Sve lepo izblendirajte da se dobije glatka smesa i nju stavite preko prvog dela.

 

ZDRAVA TORTA OD 1250 DINARA foto: Shuterstock/Irina Goleva

 

Potom sledi priprema trećeg dela. I on se kao i ostala dva dela priprema lako, ali je potrebno bademe potopiti u vodu nekoliko sati pre blendiranja. Sve sastojke sipajte u blender da se lepo sjedine i stavite preko drugog dela.

 

Sve staviti u frižider da se stegne i na kraju možete dekoristati po želji. Najlepša je sa topljenom čokoladom, ali i bez ikakve glazure ima bogat ukus i miris i nije previše slatka. Uživajte.

 

Bonus video:

Da li biste probali slatko od slanine?