loewe spoj

Nije za stidljive & ostavlja utisak: "GOLI TREND" koji stiže iz Pariza mnogima će biti primamljiv, ali poneće ga retki

Ovaj trend vraća se svakih nekoliko godina, a nije svako dovoljno smeo da ga proba. Emili Ratajkovski svakako nema taj problem!

Emili Ratajkovski na reviji brenda Loewe u Parizufoto: Oliver Tucker / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prošlu godinu obeležio je trend "bez pantalona", u ovoj bi moglo da bude popularno nešto jednako odvažno.


Nakon što smo proteklih meseci viđali poznate lepotice u predimenzioniranim sakoima bez donjeg dela odeće i u dubokim gaćicama umesto pantalona, sukanja i šortseva, sada se najvaljuje popularnost pokazivanja malo više kože u gonjem delu tela.


Američka manekenka Emili Ratajkovski ponela je za 24 sata u Parizu i jedan i drugi pomenuti trend, a Vogue piše da je ona "obrnula svoj look za 180 stepeni".

Ona je na Nedelji mode u Parizu pratila reviju modne kuće Loewe iz prvog reda, a na nju je stigla u odeći iz kolekcije ove kuće za proleće 2024.

 

Emili Ratajkovski na reviji brenda Loewe u Parizufoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odabrala je teget blejzer, dugački model s naglašenim ramenima, kožne bermude sa zlatnom iglom koja je zaštitni znak nove linije ovog brenda. I to bi bilo to što se odeće tiče, jer Emili ispod raskopčanog sakoa nije nosila ni košulju ni bluzu, pa čak ni svoje prepoznatljive krop topove, a ni grudnjak.

 


Izdanje je upotpunila Loewe crnom tašnicom nazvanom Squeeze i jednostavnim sandalama sa crnim kaišićima, uz efektne naočare za sunce.

 


Goli trend nije ništa novo


Iako je ovaj stajling Emili Ratajkovski svakako jedna od većih modnih vesti koje nam stižu s Nedelje mode u Parizu, tzv. shirtless trend nije novina u svetu mode.


Već decenijama se povremeno on vraća, uglavnom u izdanjima poznatih ličnosti i na crvenom tepihu, a poslednji put je u velikom zamahu bio 2021, kada smo često viđali slavne trendseterke u takvim kombinacijama.

 

Dženifer Aniston u crvenom odelu koje je obukla na golo telo 2015.foto: Jason Merritt / Getty images / Profimedia

Uglavnom poznate glumice i manekenke noge sakoe na golo telo, neka otkopčane, neka zakopčane, a u takvim izdanjima smo viđali Dženifer Aniston, Kristen Stjuart, Rijanu, Blejk Lajvli...


Naravno, ovaj trend najpre je viđen na revijama, i to u predstavljanjima novih kolekcija modnih kuća Chanel, Deveaux, Dior i Chloé, a uskoro se on ušunjao i u uličnu i red carpet modu.

 

Glumica Keri Vašington nosila je crni sako na golo telo na dodeli Zlatnih globusa 2020. godinefoto: JPI Studios/Avalon.red / Avalon / Profimedia

Svakako zahteva mnogo hrabrosti i opreza i ostavlja utisak, a da li biste ga vi probali?

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Revija Suzane Perić u Parizu