Ako želite pouzdan domaći slatkiš koji deluje kao da ste u njega uložili mnogo više truda, ovaj recept morate da probate
Keks torte spadaju u najpopularnije domaće poslastice jer ne zahtevaju mnogo truda, a često ni previše sastojaka, pa su i ekonomične.
Posebno su obožavane čokoladne keks torte, a mi vam danas predstavljamo jednostavan recept za superbrzu pripremu takvog dezerta.
Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i malo vremena, a rezultat je božanstven.
Sastojci:
- 600 g keksa
- 120 g šećera
- 250 ml mleka
- 10 g vanilin šećera
- 150 g putera
- 60 g kakao praha
- 100 g čokolade
- 100 g slatke pavlake
Priprema
- Umačite keks u mleko, pa ređajte po dnu kalupa za torte.
- Sipajte mleko u šerpicu, pa mu dodajte šećer i vanilin šećer i to dobro promešajte, pa zagrejte i sipajte kakao. Mešajte na srednjoj vatri dok se kakao lepo ne razmuti i ne počne da ključa.
- Dodajte puter isečen na kockice, pa nastavite da mutite žicom na tihoj vatri. Sklonite da se hladi desetak minuta.
- Izlomite oko 500 g keksa, pa ubacite u kesu za zamrzivač, vežite dobro i na dasci za sečenje izlupajte oklagijom ili čekićem za meso da se dodatni usitni. Sipajte u duboku činiju, pa prelijte malo prohlađenom smesom od kakao praha, mleka i putera i dobro promešajte.
- Kad se sjedini, premažite ovom mešavinom keks koji ste poređali po dnu kalupa za torte i fino poravnajte špatulom.
- Zatim ponovo ređajte keks umočen u mleko.
- Iseckajte sitno čokoladu, pa je otopite, pomešajte sa slatkom pavlakom i time prelijte tortu.
- Ostavite da se stegne u frižideru.
Pogledajte video pripremu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Najlepši recept s piletinom
( Glossy, T.S.R. )