omiljeno jelo

Kako da vam PUNJENE PAPRIKE uvek uspeju? Ne nalivajte ih vodom, a u nadev obavezno dodajte jedan sastojak

Za najbolje punjene paprike primenite dva trika iskusnih domaćica.

Kako da napravite najbolje punjene paprike?foto: Elena Shashkina/Shutterstock

Punjene paprike su jedno od najpopularnijih kuvanih jela u srpskoj kuhinji. Retko koji Srbin ne voli kombinaciju upečatljivog ukusa paprike i savršeno začinjenog mlevenog mesa, ali oni koji vole da eksperimentišu u kuhinji znaju da se i najlepši ukus može nadograditi i postati još bolji.

 

Donosimo vam dva trika uz koje će punjene paprike biti apsolutno savršene!

 

Voda u kojoj se kuvaju

 

Nakon što se napune nadevom, paprike se kuvaju u vodi, a potom nalivaju vodom u kojoj se kuvaju, da bi se potom zapekle. Umesto vode, počnite da koristite goveđi bujon ili bistru supu od povrća.

 

Sličan efekat dobija se ako nalijete papriku vodom, a potom ubacite kockice za supu.

 

U nadev od pirinča i mesa dodajte još i slaninicufoto: Shutterstock/stockcreations

 

Nadev

 

Mađarski kuvari praktikuju dodavanje sitno seckane ispržene slanine u nadev od pirinča i mlevenog mesa. Slaninica će dati baš dobar šmek i podići ukus ovog tradicionalnog jela na sasvim novi nivo, piše Lepa i srećna.

 

Bonus video

PRAVI LESKOVAČKI AJVAR SPREMA SE SAMO OD OVE VRSTE PAPRIKE! Jedan od četiri sertifikovana proizvođača otkriva TAJNE CRVENOG BLAGA