može i ovako

Ona je jedno od NAJBOGATIJE DECE U ISTORIJI, a zapravo je – skromna: Neobičan život ćerke čuvene glumice i milijardera

Glumice, pevačice i manekenke neretko su na svečanostima u Holivudu u senci tinejdžerke koja na svoje ime ima mnogo, mnogo miliona dolara, a slobodno vreme provodi pomažući siromašnima

Salma Hajek sa ćerkom Valentinom Palomom Pinofoto: Roger / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kada se holivudska glumica Salma Hajek pojavi na crvenom tepihu, malo ko od njenih koleginica može da se nada pažnji foto-reportera, a posebno je to slučaj ako joj u pratnji bude ćerka Valentina.


Iako ima tek 16 godina i ne bavi se javnim poslom, pojavljivanje Valentine Palome Pino na premijerama majčinih filmova, dodelama nagrada i promocijama uvek je senzacija i vest u medijima.


Ipak, možda nećemo još dugo da joj se divimo kao ćerki Salme Hajek jer se i sama Valentina nada karijeri u Holivudu, a volela bi da, kako je njena majka rekla za meksički Vogue, postane "glumica ili režiserka". U svakom slučaju joj za to motivacija neće biti novac, pošto je Valentina jedna od najbogatijih maloletnih osoba na planeti Zemlji.

 


Salma Hajek dobila je Valentinu s francuskim biznismenom Fransoom Anrijem Pinoom u septembru 2007. godine. Lepotica latinoameričkog porekla objasnila je više puta da je rođenje ćerke najvažnija stvar koja joj se dogodila i nešto čemu se nadala dugo. Donela ju je na svet kada je imala 41 godinu, a Salma kaže da je to "veoma kasno".

Pronašla sam partnera i imala stabilnu karijeru, a želela sam ćerku toliko da mi ništa drugo nije bilo važno, ni karijera, ništa. Mislim da mi je to mnogo pomoglo. Imala sam osećaj da sam u životu uradila mnogo stvari, pa sam bila u drugačijoj životnoj fazi, već sam uradila nešto čime sam se prilično ponosila – ispričala je za Vogue pre nekoliko godina.

 

Salma Hajek sa ćerkom Valentinom Palomom Pinofoto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako je Valentinin otac izvrši direktor i predsednik kompanije Kering, u čijem su vlasništvu modne kuće Gucci, Balenciaga, Bottega Veneta, Yves Saint Laurent, Creed i Alexander McQueen, ona je odrasla okružena samo najkvalitetnijom i najskupljom odećom, nakitom, automobilima... svim najboljim što možemo da zamislimo.

 

Ona važi za vrlo uticajnu tinejdžerku i sve što obuče, obuje, popije, svako mesto na koje izađe ili destinacija na koju otputuje postaje instant-trend.

Prvi put je za naslovnu stranu magazina Vogue pozirala sa 14 godina, a na samom je vrhu lista najbogatije dece na svetu, pa se često navodi da veći imetak od nje imaju samo deca princa Vilijama i Kejt Midlton i Blu Ajvi, ćerka Bijonse i Džej Zija. Portal WION pisao je prošle godine da se procenjuje da Valentina ima sopstveno bogatstvo u visini 12 miliona dolara, teško je i zamisliti koliko će tek imati u budućnosti kao ćerka Fransoe Anrija Pinoa.

 

Valentina Pino trudi se da se ne eksponira mnogo iako prati majku Salmu Hajek na prestižne događajefoto: Bob Grey / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Međutim, iako je viđamo na revijama i u skupocenim haljinama, Valentina se trudi da "ne digne nos" već stoji nogama čvrsto na zemlji i pokušava da bude uključena u lokalnu zajednicu. Često volontira u narocnoj kuhinji od malih nogu, a svojevremeno je istakla da joj smetaju predrasude koje ljudi imaju o onima koji su ostali bez krova nad glavom.


Shvatila sam da svaka osoba koja je beskućnik ima drugačiju priču – kaže Valentina Pino. – Svi pretpostavljaju da su oni beskućnici zbog droge ili zato što neće da rade. Štaviše, kad je neko na ulici, često izaziva istu reakciju – žao vam je, ali ne želite da se približite. Mislim da je važno da se približimo i saslušamo, a ne da ih ignorišemo i verujemo da to nije vaš ili naš problem.

 

Valentinas Paloma Pino kao dete s roditeljima na filmskoj premijerifoto: EPA/ETIENNE LAURENT

Kako ističe Salma, ona Valentini i njenom polubratu Augustinu, kog je Pino dobio s manekenkom Lindom Evanđelistom, kupuje ne preterano luksuzne poklone, kako bi im usadila skromnost.


Moji klinci su skromni – kaže Salma i ističe da ne zna kako je to moguće, ali misli da je sjajno.

Valentina Pino, ćerka Salma Hajek FOTO: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia
Valentina Pino, ćerka Salma Hajek FOTO: VALERIE MACON / AFP / Profimedia
Valentina Pino, ćerka Salma Hajek FOTO: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Valentina Pino, ćerka Salma Hajek FOTO: Profimedia
Valentina Pino, ćerka Salma Hajek FOTO: Bob Grey / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Valentina Pino, ćerka Salma Hajek FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Za Božić, volim da otvore milione poklona, ali neki od njih su veoma mali, neki su veoma smešni i maštoviti, a onda dobiju jedan ili dva zaista lepa – objašnjava ona.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako Salma Hajek slavi rođendan