neodoljivi

Priprema traje 5 minuta, a ukus je nestvaran: Supersočni CARSKI MAFINI koje možete služiti za svaki obrok ili užinu

Ako volite zasitnu, ukusnu i izdašnu carsku pitu, napravite je u obliku mafina i dobićete još praktičnije posluženje

Carski mafini sa šunkom, krastavčićima i siromfoto: Helena Zolotuhina/Shutterstock

Zanimljivog ukusa, laki za pripremu i vrlo dekorativni, takozvani carski mafini su praktično rešenje za doručak, ručak na poslu i večeru, a mogu biti savršeno posluženje za slavsku ili prazničnu trpezu.


Carska pita može da se napravi na više načina i od različitih sastojaka, a mi vam predstavljamo najjednostavniji, i to u formi mafina!


Lako se pakuju, izgledaju lepo na trpezi i posle njih niko nije gladan.

Slasni carski mafini

 

Sastojci:

 

  • 5 celih jaja
  • 2 šolje brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1,5 kašičica soli
  • 200 ml jogurta
  • 180 ml ulja
  • 150 g sitno seckane šunke
  • 150 g sitno seckanog kačkavalja
  • 4 kisela krastavčića

 

Slani carski mafinifoto: Helena Zolotuhina/Shutterstock

Priprema

  1. Umutite jaja, pa im dodajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i solju.
  2. Potom sipajte jogurt i ulje.
  3. Dodajte sitno seckanu šunku, kačkavalj i kisele krastavce, pa sve dobro promešajte. Sipajte u kalup za mafine.
  4. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, najmanje 30 minuta.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako se čisti pleh od rerne