Ako volite zasitnu, ukusnu i izdašnu carsku pitu, napravite je u obliku mafina i dobićete još praktičnije posluženje
Zanimljivog ukusa, laki za pripremu i vrlo dekorativni, takozvani carski mafini su praktično rešenje za doručak, ručak na poslu i večeru, a mogu biti savršeno posluženje za slavsku ili prazničnu trpezu.
Carska pita može da se napravi na više načina i od različitih sastojaka, a mi vam predstavljamo najjednostavniji, i to u formi mafina!
Lako se pakuju, izgledaju lepo na trpezi i posle njih niko nije gladan.
Slasni carski mafini
Sastojci:
- 5 celih jaja
- 2 šolje brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1,5 kašičica soli
- 200 ml jogurta
- 180 ml ulja
- 150 g sitno seckane šunke
- 150 g sitno seckanog kačkavalja
- 4 kisela krastavčića
Priprema
- Umutite jaja, pa im dodajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i solju.
- Potom sipajte jogurt i ulje.
- Dodajte sitno seckanu šunku, kačkavalj i kisele krastavce, pa sve dobro promešajte. Sipajte u kalup za mafine.
- Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, najmanje 30 minuta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Kako se čisti pleh od rerne