za srećan početak nove godine

Još uvek nije kasno! 3 stvari koje obavezno treba da IZBEGNETE 1. januara

Stigla je 2024. godina, a veruje se da neke stvari obavezno treba izbeći prvog dana januara.

1. januar je dan za nove početke, ali za neke druge stvari je bolje sačekati koji danfoto: sofirinaja/Shutterstock

Nakon što smo nazdravili u ponoć za nov početak 2024. godine, svi se nadamo da je pred nama godina bolja od prethodnih. Čak i ako niste sujeverni, verovatno ste, čestitavši praznike, poželeli i drugima i sebi mnogo sreće i možda imali poneke rituale kako biste što srećnije ušli u novu godinu.

 

1. januar je pak za mnoge dan novih početaka, u skladu s početkom nove godine, a sve i da ste osmislili novogodišnje odluke, možda niste od danas krenuli da ih se pridržavate.

 

Ipak, neke stvari bi svakako trebalo da uradite i ovaj dan u kalendaru je idealno vreme za nove i sveže početke! S druge strane, neke poslove bi bolje bilo izbeći ovog dana, na osnovu starih verovanja.

 

 

3 stvari koje obavezno treba da izbegnete

 

 

  • Izbegnite pranje veša

 

Neki ljudi veruju da će pranje veša 1. januara "isprati" dobru sreću. 

Izbegnite tu hrpu veša još danas.

 

  • Izbegnite bacanje smeća

 

Mada mnogi baš na ovaj dan iznose stare stvari i počinju čišćenje doma, ostavite to za 2. januar. Staro verovanje kaže da će više stvari napustiti kuću nego doći u nju u novoj godini u tom slučaju.

 

Ako još niste izbacili stare stvari iz kuće, izbegnite to još danasfoto: Maria Markevich/Shutterstock

 

  • Izbegnite trošenje

 

Iako mnogi čekaju prvi januar da osmisle kupovine i imaju svoje tradicije po tom pitanju, zaboravite na trošenje. Veruje se da ko mnogo troši na ovaj dan trošiće i cele godine.

 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

"BIĆE VELIKIH I NAGLIH PROMENA, OSETIĆE SE POVEĆANA NERVOZA" Astrolog iznela šok tvrdnju: Evo zbog čega je BITAN 21. januar!