(recept)

15 minuta posla, a ostaju sveže danima: Mekane domaće PITICE koje uspevaju uvek i svima

Najbrži recept za domaće pecivokoje možete služiti za doručak, večeru, užinu ili kao predjelo na slavskoj trpezi

Slane pitice u kalupu za mafine gotove za tren okafoto: Cesarz/Shutterstock

Za koju god priliku da pravite pitice, od ovog recepta nećete naći ni brži ni jednostavniji.

 

Sve što je potrebno jeste da umutite nekoliko sastojaka, a potom umačete cepkane kore i dobićete domaće pecivo koje se topi u ustima i veoma je zasitno. Čak i vreme pečenja kratko, pa će se ove neodoljive pituljice naći na vašem tanjiru za tili čas!

 

Idealne su za doručak ili večeru, uz šolju hladnog jogurta, ali mogu da posluže i kao posluženje na mrsnoj slavskoj trpezi. Po želji im možete dodati seckano suhomesnato, kisele krastavčiće, ajvar...

Pitice sa jogurtom


Sastojci:

 

  • 1 pakovanje gotovih kora za pitu
  • kašičica praška za pecivo
  • 3 cela jajeta
  • 360 ml jogurta
  • malo ulja
  • so po ukusu
  • susam po želji

 

Slane pituljice iz kalupa za mafine uvek su zgodno rešenje kada nemate vremena za dužu pripremufoto: Cesarz/Shutterstock

Priprema

  1. Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i so. Dodajte vrlo malo ulja, da se kore ne bi lepile.
  2. Iscepkajte kore, pa ih umačite u ovu smesu tako da se dobro natope, pa ih ređajte u korpice za mafine kojima ste obložili kalup.
  3. Odozgo pospite susamom.
  4. Pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept mafine sa čokoladom