Ako ste u potrazi za najlepšim kremastim salatama za predstojeće slave ovo su recepti koje odmah treba da zapišete
Svake godine domaćice za svoje goste spremaju ukusne salate koje su odličan prilog uz suhomesnate proizvode, pite i druge slane pikanterije. Najčešće se na stolu nađu ruska salata, susam salata, mimoza i njoj slične.
Upravo zbog toga smo odlučili da vam donesemo drugačije salate, one koje će sve oduševiti.
Pred vama su 5 super recepata, koji se brzo spremaju, a još brže nestaju sa tanjira.
Salata sa prazilukom
Potrebno je:
- 500 g sitnih makarona
- 3 kisele pavlake
- dva manja praziluka
- 400 g iseckane šunke
- 5 kuvanih jaja
- malo majoneza
- so
- kašičica senfa
Priprema:
Makarone skuvati, ocediti i ostaviti da se ohlade. Ostale sastojke potom dodati u njih i dobro izmeštati. Ostaviti u frižider i služiti kada za to dođe vreme.
Salata sa pečurkama
Potrebno:
- 2 veća bela mesa
- 1 praziluk
- pola kilograma pečuraka (dinstanih ili mariniranih)
- 2 pavlake
- so
- malo majoneza
- biber
Priprema:
Meso skuvati, pa iseckati sitno. Praziluk takođe iseckati i pečurke, izmešati sa mesom, dodati pavlaku i ostale sastojke. Sve lepo izmešati i služiti.
Salata sa crvenom paprikom
Potrebno je:
- 300 g šunke
- 7 većih pečenih crvenih paprika
- 2 čaše pavlake
- 100 g majoneza
- so
Priprema:
Šunku iseckati, papriku iseći na tračice, pa joj dodati pavlaku i majonez. Posoliti i staviti u frižider. Služiti hladno uz predjelo.
Pileća salata sa kikirikijem
Potrebno je:
- 2 bela mesa
- 4,5 kiselih krastavčića
- 3 kuvana jaja
- 100 g pečenog kikirikija
- 100 g majoneza
- malo ulja
- malo soli
- biber
Priprema:
Belo meso obariti i iseckati na tanke rezance. Krastavčiće iseckati na kolutiće i pomešati s mesom. Dodati iseckana kuvana jaja, kikiriki koji ste malo izmrvili, kašiku ulja, so i biber. Sve izmešati i dodati majonez. Izjednačiti i služiti hladnu uz predjelo.
Salata sa junetinom
Potrebno je:
- 1/2 kg kuvanog junećeg mesa
- 3 tvrdo kuvana jajeta
- 2 limuna
- 3 kašike kisele pavlake
- 2 - 3 struka mladog luka ili glavica crnog luka
- kašičica senfa
- biber
- so
Priprema:
Juneće meso iseći na komadiće, posoliti, pobiberiti, preliti limunovim sokom i ostaviti poklopljeno da odstoji. Žumanca propasirati pa ih sa pavlakom, senfom i sitno sečenim lukom dobro izmešati. Dodati mesu i sve dobro promešati. Sitno sečena belanca posuti preko salate. Po želji ukrasiti listićima peršuna.
Bonus video:
Domaća nutela