njam

Recept za kuvani kiseli kupus sa suvim mesom: Najbolja jela se dugo kuvaju, a ovo je jedno od njih

0

Kuvani kiseli kupus je redovan gost na mnogim trpezama u Srbiji tokom zime.

 

Recept za kuvani kiseli kupus je mnogima jedan od omiljenih tokom zime
Recept za kuvani kiseli kupus je mnogima jedan od omiljenih tokom zime foto: Bakina kuhinja

Kuvani kiseli kupus je jedno od najomiljenijih zimskih jela u Srbiji. Recept je lagan, ali ipak zahteva neko vreme, pošto je neophodno da se kupus krčka između sat i po i dva. 

 

SASTOJCI

 

  • kiseli kupus - jedna glavica
  • suvo meso - oko 1 kg
  • beli luk - tri čena
  • crni luk - jedna glavica
  • začinska paprika - jedna kašika
  • slanina - jedan manji komad 
  • mast - dve kašike
  • so - po ukusu
  • začini - po ukusu
  • lovorov list

 

PRIPREMA

 

Kao prvi korak suvo meso iseckajte na male kocke, a onda ga stavite u šerpu, prelijte vodom i kuvajte nekih 10-ak minuta.

 

A sad je creme i da obe vrsta luka iseckate na sitne komadiće, a posle ih propržite u jednoj dubokoj šerpi na zagrejanoj masti uz začinsku papriku.

 

Nakon toga kupus isecti na krupnije komada i ne zaboravite da ga operete ukoliko je suviše kiseo. 

 

Posle kupus ubacite u šerpu sa lukom i sipajte na taj način da tečnost prekrije kupus. Sve što vam još preostaje je da ubacite meso, slaninu, ostale začine i lovorov list i da ostavite na vatri negde između sat i po i dva. 

 

Prijatno!

 

Bonus video: 

 

 

 

 

makonda-tracker