Banini keksići su mnogima omiljena poslastica koja se sprema više nego jednostavno.
Domaći Banini keksići su idealna poslastica uz kafu ili čaj. Spremaju se jednostavno, od najobičnijih sastojaka koje imamo kod kuće, pa za njihovu pripremu nije potrebna nikakva specijalna kupovina.
Uz malo džema i zanimljive modlice, recimo, sa oblikom zvezdica, srcića ili slično, ovo postaje najslađi desert za decu, a toliko se brzo sprema da ih možete svakog dana služiti ukućanima ili gostima.
Takođe, savršena su praznična poslastica!
Sastojci
- 2 jaja
- 2 šoljice ulja
- 2 šoljice šećera
- 5 šoljica brašna
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- džem po izboru
- prah-šećer za posipanje
Priprema
- Zamesiti testo od svih sastojaka.
- Razvijte ga u koru debljine prsta.
- Čašom vadite krugove i ređajte u podmazan pleh.
- Prstom izdubite sredinu i stavite po kašičicu džema.
- Pecite 10 minuta na 200 stepeni.
- Tople keksiće uvaljati u prah šećer.
Bonus video
Američki keks sa čokoladom punjen karamelom
( Glossy )