Bajadere su jedan od kolača koje vole skoro svi.
Bajadere su oduvek bile jedan od omiljenih kolača u našim predelima i jedna od neizostavnih poslastica na slavama.
U poslednje vreme bele bajadere postaju sve popularnije, a recept za njih uopšte nije težak.
SASTOJCI
Svetli nadev
- vode - 1 dcl
- šećera - oko 200 grama
- maslac - jedno pakovanje od 125 grama
- mleko u prahu - oko 200 grama
- kokos - oko 100 grama
Tamni nadev
- voda - 2 dcl
- šećer - oko 300 grama
- maslac - jedno pakovanje od 125 grama
- mleveni keks - oko pola kilograma
PRIPREMA
Kako biste pripemili svetli nadev prvo zajedno prokuvajte vodu, šećer i maslac. Kada skinete posudu sa ringle dodajte i mleko u prahu, a onda lepo promešajte, pa dodajte i kokos.
Tamni nadev je za donju koru. Prokuvajte vodu, šećer i maslac,a onda dodajte mleveni keks.
Nakon što se svetli nadev malo ohladi, prelijte ga preko tamnog nadeva. Posle toga stavite vaše bajadere u frižider da se malo stegnu.
Bonus video: