Ako imate kiseli kupus, isprobajte nešto drugačiji recept i fenomenalnu musaku od kiselog kupusa.
Musaka od kiselog kupusa po starinskom receptu je nešto drugačije na vašoj trpezi i sigurno će vas oduševiti. Ako ste ljubitelji sarme i podvarka, obavezno isprobajte da za ručak pripremite ovakav recept.
Sprema se slično kao musaka, ali bez krompira — glavna zvezda je kiseli kupus!
Sastojci
- 750g kiselog kupusa
- 80g pirinča
- 300ml mleka
- 8 kašika ulja
- 100g luka
- 2 kašike pasiranog paradajza
- 200g mlevene junetine
- 200g mlevene svinjetine
- 100g suve slaninice
- 2 kašike suvog začina
- lovorov list
- so, biber
- 1 jaje
Priprema
- Na vrućem ulju kratko propržite luk, slaninicu, junetinu i svinjetinu. Dodajte na kraju paradajz, lovor, začine, pa sve zajedno izmešajte.
- U duboku vatrostalnu posudu stavite polovinu naseckanog kiselog kupusa (ako je prekiseo, operite ga), pa nadev od mesa, potom pirinač, a onda drugu polovinu kupusa.
- Prelijte mešavinom od mleka i jaja.
- Poklopite i stavite u zagrejanu rernu da se peče 40-50 minuta.
Savet: Ako želite da skratite vreme pečenja, prvo propržite kiseli kupus.
Bonus video
ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu
( Glossy )