Možda ste do sada čuli mnogo saveta, ali, verujte, ovaj je zlata vredan
Sezona slava je uveliko počela, domaćice pripremaju ukusne pikanterije, a neizostavan deo svake slavske trpeze svakako je i sarma. Svaka od njih ih sprema na svoj način i trudi se da bude takva da jednostavno ne možete da joj odolite.
Nakon godina iskustva, jedna stara domaćica otkrila je trik onim mlađim, kako bi i buduća pokolenja mogla da uživaju u sarmi u kakvoj smo mi uživali kao deca.
Osim odabira kvalitetnih sastojaka, mesa, pirinča, sušenih rebara ili slaninice važno je i u meso dodati jedan sastojak, koji će je učiniti kremastom, sočnom i zbog kojeg ona nikada neće biti suva.
Recepata za sarmu ima pregršt na interentu, a mi vam sada otkrivamo tajni sastojak koji se dodaje u meso. U pitanju je svinjska mast.
Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali i daje posebnu aromu, pa samim tim i jela od mlevenog mesa će biti mnogo lepša. Najbolje je ako koristite svežu mast.
Ako se pitate šta je to, evo i objašnjenja. Svežu svinjsku mast skidate sa mesa koje ćete peći ili pržiti i odvajate u kese.
Čuvate u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mleveno meso, ali pre dodavanja u smesu ona se prvo samelje. Ako nemate svežu mast, slobodno koristite i kupovnu, kao što je ona za kuvanje.
Ako imate mogućnost da je kuvate na šporetu na drva, budite sigurni da će biti ista kao ona u kojoj ste uživali kada ju je baka pripremala.