za svaki da

Krepi i DUŠU I TELO, bogata mineralima i vitaminima: Recept za PILEĆU ČORBICU koja je ZDRAVLJE u tanjiru i imunobomba

Ove jeseni i zime hranite se zdravo i čuvajte imunitet, a ova topla čorbica vam daj ezdravlje u tanjiru.

Pileća supica puna povrća idealan je izbor za ručak.foto: Oksana Mizina/Shutterstock

Kada dođu jesen i zima, neminovni su hladniji dani, a uvek je preporučljivo hraniti se zdravo i odabranim namirnicama.

 

Povrće je uvek dobar izbor, a topla, kuvana hrana prava je blagodet za organizam.

 

Zato isprobajte recept za pileću čorbicu punu povrća, vitamina C i D, bogatu mineralima, antioksidansima...

Možete je jesti svakog dana za ručak, samu ili uz dodatni obrok, a neće vam škoditi ni kada ste prehlađeni jer u pitanju prava imunobomba.

 

Sastojci

 

  • 200 g iseckanih pilećih prsa bez kostiju
  • 350 g iseckanog lista kelja
  • 3 stabljike celera, tanko iseckane
  • 2 veće šargarepe
  • 500 g šampinjona
  • 5 čenova belog luka
  • šolja seckanog luka
  • 8 šolja neslanog pilećeg temeljca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 4 grančice majčine dušice
  • 2 lovorova lista
  • so, biber, slatka začinska paprika

 

Priprema

 

  1. Sipajte maslinovo ulje u pileći temeljac, pa ostavite da se zagreje na srednjoj vatri.
  2. Dodajte celer, šampinjone, šargarepu i luk, pa kuvajte nekoliko minuta uz mešanje.
  3. Dodajte lovorov list, majčinu dušicu, pa piletinu i začine.
  4. Kuvajte oko pola sata, pa dodajte kelj i kuvajte još pet minuta.
  5. Izvadite iz supe majčinu dušicu i lovorov list.
  6. Služite dok je topla!

Bonus video

Supa od sočiva