Ove jeseni i zime hranite se zdravo i čuvajte imunitet, a ova topla čorbica vam daj ezdravlje u tanjiru.
Kada dođu jesen i zima, neminovni su hladniji dani, a uvek je preporučljivo hraniti se zdravo i odabranim namirnicama.
Povrće je uvek dobar izbor, a topla, kuvana hrana prava je blagodet za organizam.
Zato isprobajte recept za pileću čorbicu punu povrća, vitamina C i D, bogatu mineralima, antioksidansima...
Možete je jesti svakog dana za ručak, samu ili uz dodatni obrok, a neće vam škoditi ni kada ste prehlađeni jer u pitanju prava imunobomba.
Sastojci
- 200 g iseckanih pilećih prsa bez kostiju
- 350 g iseckanog lista kelja
- 3 stabljike celera, tanko iseckane
- 2 veće šargarepe
- 500 g šampinjona
- 5 čenova belog luka
- šolja seckanog luka
- 8 šolja neslanog pilećeg temeljca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 grančice majčine dušice
- 2 lovorova lista
- so, biber, slatka začinska paprika
Priprema
- Sipajte maslinovo ulje u pileći temeljac, pa ostavite da se zagreje na srednjoj vatri.
- Dodajte celer, šampinjone, šargarepu i luk, pa kuvajte nekoliko minuta uz mešanje.
- Dodajte lovorov list, majčinu dušicu, pa piletinu i začine.
- Kuvajte oko pola sata, pa dodajte kelj i kuvajte još pet minuta.
- Izvadite iz supe majčinu dušicu i lovorov list.
- Služite dok je topla!
Bonus video
Supa od sočiva
( Glossy )