Od svega nekoliko sastojaka dobićete sočnu poslasticu po ukusu cele porodice
Kolači na brzinu osvajaju svet, a najpopularnije opcije su dezerti čija se kora pravi od keksa i putera.
Ovaj kolač je upravo takav, dok mu je fil veoma lagan i kremast, jakog mlečnog ukusa zahvaljujući krem-siru, a sve je još lepše i bogatije zahvaljujući sitno seckanim orašastim plodovima i urmama, koje zamenjuju šećer.
Da biste napravili ovaj slatkiš, ne treba vam više od deset minuta, a rezultat je fenomenalan.
Arapski kolač s bademima
Sastojci:
- 250 g keksa (može čokoladni)
- 3 kašike putera
- malo cimeta
- 180 ml kondenzovanog mleka
- 180 g krem-sira
- 1 jaje
- aroma vanile
- urme, orasi po ukusu
- 60 g iseckanih badema
Priprema
- Stavite keks u blender i dobro ga usitnite, pa ga pomešajte s otopljenim puterom i cimetom i lepo sjedinite.
- To utisnite u kalup obložen pek-papirom i lepo poravnajte.
- Sipajte u činiju potom kondenzovano mleko i krem-sir, pa celo jaje i aromu vanile i dobro umutite mikserom. Time prelijte koru.
- Preko poređajte sitno seckane urme i orahe, a zatim preko i bademe.
- Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Napomena
Po želji možete preliti karamelom.
BONUS VIDEO
Zdrav recept iz putopisa Marka Pola