Recept za domaće krofne koje osvajaju na prvi pogled.
Posle naporne radne nedelje, kada dođe vikend, mnogi od nas vole da sebi pruže oduška i da se zaslade omiljenim slatkišem.
Na listi poslastica koje se trudimo da ograničimo nalaze se sasvim sigurno i krofne, ali volimo povremeno da uživamo u njihovom ukusu.
Danas vam predstavljamo recept za domaće krofne koje su ukusnije od onih iz pekare i koje možete da napravite za samo 15 minuta.
Sastojci:
- 1 1/4 šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 šolje mlaćenice
- 1/4 šolje šećera
- 3 kašike otopljenog putera
- 3-4 šolje ulja za prženje
Priprema
U srednjoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo i so.
Posebno umutite mlaćenicu i otopljeni puter.
Sipajte mešavinu mlaćenice i putera u činiju sa suvim sastojcima i mešajte dok se ne sjedini.
Kada uzimate testo, krofnice treba da čine 1/2 kašike. Od testa koje ste uzeli napravite lopticu,pa stavite da se prži.
Pržite ih u toplom ulju dok ne porumene, pa ih potom okrenite i ponovo pržite dok ne porumene i sa druge strane.
Stavite ih na ubrus da upiju masnoće,pa potom ih uvaljajte u 1/3 šolje šećera.
Od jedne mere ćete dobiti 35 slatkih zalogaja.
BONUS VIDEO
Lažne krofne