Za ovaj recept za kiseli kupus se priča da ne može biti bi prostiji ni ukusniji.
Pripreme zimnice su već uveliko počele, a kakva je to zimnica bez kiselog kupusa. Uz ovaj recept, kiseli kupus ćete moći da koristite za salatu, kao i za sarmu, podvarak, svadbarski kupus...
SASTOJCI
- kupus - 10 glavica
- so - 2 kilograma
PRIPREMA
Za početak dobro operite kupus dobro, a onda mu izdubite srce. Nakon toga glavicu po glavicu ređajte u bure. Neophodno je da popunite kompletan prostor.
Ako ne možete da "upakujete" lepo, onda neke glavice možete da presečete na pola ili četvrtinu tako da sve lepo stane.
Sipajte so u svaku glavicu, a imajte na umu da je neophodno da sabijete kupus što više možete, pošto će on od stajanja da popusti i da se slegne.
Kada napunite bure do kraja - ostavite sve da stoji tako 24 sata. Sutradan, nalijte vodu i odozgo pritisnite poklopcem i nečim teškim. To mogu da budu kamen ili flaša puna vode.
Neka sve tako odstoji nekoliko dana. Kada se vratite poslu, uzmite crevo i u njega duvajte kako biste produvali vodu u kojoj se kupus nalazi.
Ponavljajte ovaj postupak svakog dana narednih desetak dana. Posle prvih deset dana možete da produvate kupus na svakih nekoliko dana
Raso, kako se zove voda u kojoj stoji kupus, biće veoma bistra, a kiseli kupus ćete moći da jedete za oko mesec dana.
Bonus video: