Ukoliko želite brzinski doručak ili večeru ovo je super recept za vas
U moru recepata koji se danas mogu pronaći na Internetu samo retki zaslužuju da se zaista nađu u vašoj svesvi sa receptima. Najjednostavniji recept za pitu sa mesom je upravo pred vama.
Ova ukusna slana pikanterija se brzo sprema, zasitna je i možete je spremiti i dan ranije, podjednako ostaje mekana i ukusna i ako ostane za sutra.
Ona može biti idealna za doručak, ručak, ali i užina za vaše dete. Mnogo je bolja nego bilo koji kupovni burek, pita sa sirom ili druga peciva koja su masna i puna ko zna kakvih loših dodataka.
Pa da krenemo... Evo šta vam je potrebno za pripremu ove ukusne pite sa mesom.
Sastojci:
- pola kilograma mešanog mlevenog mesa
- 2 manje glavice luka
- malo ulja
- začini po ukusu
- pola kilograma gotovih kora
- 3 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 2 dcl mleka
- 1 dcl ulja
- susam (po želji)
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno iseckan luk i meso. Tokom prženja dodajte začine po ukusu. Umutite jaja, mleko i ulje sa praškom za pecivo u jednoj posudi i malo posolite.
Uzmite kore, pa na prvu i drugu namažite jaja, mleko i ulje koje ste umutili. Na treću ne stavljate fil, već na početak kore u red ređate mleveno meso. Urolate koru tako da se dobije uska rolnica.
Ređate u pleh, ako su vam predugačke skratite ih i višak stavite u novi red i tako sve dok ne potrošite sve kore i svo meso.
Treba da vodite računa da vam malo preliva ostane i da namažete kore odozgo i da ih malo još natopite. Susam po želji, ko voli može, ko ne, ne mora.
Isecite rolnice na komade od oko 5 cm i stavite da se peče oko 20 minuta u rernu koja je zagrejana na 220 stepeni. Potom izvadite i ako volite hrskavo da ostane ne pokrivajte krpom. Ako volite mekane rolnice prekrijte vlažnom krpom.
Uživajte u obroku koji je zasitan i ukusan, ali i savršen za poneti kao obrok na posao. Uz nju odlično ide jogurt ili kiselo mleko.
Bonus video:
Jednostavan ručak na zlatiborski način