fantastično

Jednostavan kolač s punoćom ČOKOLADNOG UKUSA: SRNEĆA LEĐA po starinskom receptu spremaćete jednom nedeljno

Kako se prave najlepša Srneća leđa?

Ilustracija kolača Srneća leđafoto: Shutterstock/istetiana

Želite da se zasladite, ali ne znate šta biste da spremate? 

 

Isprobajte recept za kolač Srneća leđa, koja će vam dati punoću čokoladnog ukusa pomešanog sa osvežavajućim ukusom marmelade.

 

Sastojci:

 

Za testo:

 

  • 120 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 80 g omekšane čokolade
  • 6 jaja
  • 80 g šećera
  • 150 g mlevenog badema
  • 60 g prezli
  • 1 mala teglica marmelade od ribizli ili brusnica

Za prelivanje i dekoraciju:

 

 

  • 150 g čokoladne glazure
  • 60 g badema

 

Priprema: 

 

Ulupati maslac kremasto sa šećerom u prahu, pa dodati čokoladu i potom jedno po jedno žumance.

 

S druge strane, belanca čvrsto ulupati sa šećerom, pa dodati u prethodnu smesu.

 

I na kraju umešati bademe i prezle.

 

U podmazani pleh izliti testo i peći na 170 stepeni oko 45 minuta. 

 

Nakon što se kolač ispeče i ohladi, iseći ga vodoravno, pa premazati marmeladom.

 

Potom preklopiti i lagano pritisnuti. 

 

Otopiti čokoladu i njom preliti kolač sa svih strane, a potom po celom kolaču pobosti bademe. 

 

Sačekati da se čokolada stegne, pa seći kolač. 

 

BONUS VIDEO

 

Napoleon torta