NEODOLJIVO

Starinski recept za POSNO MEDENO SRCE: Sočan dezert koji se sprema za pola sata i meri se NA ČAŠE

Savršen kolač za sve koji danas poste, mekan, sočan i preukusan 

foto: Shutterstock / scigelova

Domaći kolači su nešto najbolje što možete da priremite za svoju porodicu. Za njihovu pripremu je potrebno malo vremena, ali rezultati su takvi da će se svi oduševiti.

 

Kada su u pitanju domaći kolači medeno srce je jedan od najjednostavnijih, ali i najukusnijih. Ono se veoma brzo pravi, potrebni su sastojci koje često već imate u kući.

 

 

Ono se može praviti i u posnoj varijanti, a evo šta vam je za njegovu pripremu potrebno.

 

Potrebno je:

 

  • 1,5 čaša (od jogurta) kisele vode
  • 1,5 čaša šećera
  • 2 kašike sode bikarbone
  • 2 kašike cimeta
  • 2 čaše brašna
  • 3 kašike džema

 

Ostalo:

 

  • džem
  • posna čokolada

 

Kolač medeno srce recept na čaše foto: Shutterstock / Africa Studio

 

Priprema:

 

Pomešajte sve sastojke sem džema. Sipajte polovinu smese u pleh i pustite da se malo zapeče. Zatim odozgo premažite džem i sipajte drugu polovinu testa, pa vratite u rernu da se zapeče. 

 

Nakon pola sata smesa je gotova, a onda sledi glazura. 

 

Rastopite čokoladu s malo ulja i prelijte preko kolača. Ostavite da se stegne. Isecite na kockice i služite. 

 

Bonus video:

 

Tajna savršenog ajvara