Kad probate domaće taljatele i karbonara sos, teško da ćete opet kupovati iste.
Taljatele i karbonara sos su čeda italijanske kuhinje. Mnogi Italijani vole da ih spremaju kod kuće, u domaćoj radinostil.
S druge strane, kod nas se uglavnom kupuju gotove. Međutim, kad probate da ih spremite u vašoj kuhinji, lako ćete zaboraviti da kupovne.
Donosimo vam recept uz koji se pripremaju veoma brzo, ali postoji i jedna caka - razvlačenje testa će biti za nijansu teži deo posla.
SASTOJCI za taljatele
- jaje - 2 komada
- brašno - oko 200 grama
PRIPREMA
Prvo izmešajte jaja i brašno kako biste umutili testo. Posle toga ga samo prekrijte folijom i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta.
Kad izvadite testo, stavite na povrišinu koju ćete prethodno prekriti brašnom. Sledeći korak je da oklagijom istanjite testo i napravite da bude u obliku pravouganika.
Preasvijte testo po dužini i posle samo iseckajte trakice. Posle toga lepo razdvojte trakice i stavite vaše taljatelje da se kuvaju.
SASTOJCI za karbonara sos
- jaje - jedan komad
- žumance - dva komada
- slanina - 50 do 100 grama
- parmezan
- beli luk - jedan čen
PRIPREMA
Sipajte maslinovo ulje u tiganj i ispržite slaninu, koju ćete prethodno iseći. Umutite jaja i žumanca, a posle dodajte parmezan i sve lepo promešajte.
Nakon toga u slaninu dodajte sitno iseckan beli luk i taljatele. Prvo promešajte, pa onda sipajte i jaja. Sada isključite šporet i na vrućoj, a ugašenoj ringli kuvajte nekoliko minuta.
Nemojte da preterujete, pošto se može desiti da se jaja skuvaju. Samo nekoliko minuta.
Bonus video: