umerena upotreba

Poboljšava gustinu kostiju i smanjuje rizik bolesti srca: Sve dobrobiti KISELE VODE bogate mineralima

0

Godinama se provlačilo kao tema da je kisela voda opasna po zdravlje, međutim dokazano je da ona nema štatna dejstva.

foto: Shutterstock/Tarasyuk Igor
foto: Shutterstock/Tarasyuk Igor

Našem organizmu potrebna je voda, te je preporučeni unos vode dve litre i u ovo ne spadaju sokovi i gazirana pića. Njih je potrebno izbegavati, a ukoliko volite sok, najbolje je da konzumirate sveže ceđeni sok, a sa njim pijte kiselu vodu - par čaša, a naravno uz sve to unosite i običnu vodu. 

 

 

Kada konzumirate kiselu vodu, ona u sebi sadrži kalijum, megnezijum i cink. Takođe ima i dovoljno magnezijuma, te tako dobro utiče na koncentraciju i smanjuje osećaj umora. Unošenjem kisele vode smanjujemo rizik bolesti srca, razvoj koronarnih bolesti i poboljšava se gustina kostiju. Od svih sastojaka ona u sebi sadrži i šećer koji hidrira i osvežava. Ona pomaže i kod lošeg varenja.

 

Najbitnije je da izbegavate da konzumirate one vode koje u sebi sadrže zaslađivače, a sa druge strane ako konzumirate kiselu vodu na prazan stomak ona će vam stvarati osežaj sitosti.

 

Ukoliko volite da pijete kiselu vodu, onda to definitivno nije nikakav problem. Najbolja je zamena za sokove, te unošenjem kisele i obične vode više ćete dobrobiri dati svom organizmu. 

 

 

makonda-tracker