sve negira

Tvrdi da je u pitanju – ZAVERA PROTIV NJEGA: Oglasio se čuveni glumac optužen za silovanje i zlostavljanje

Popularni glumac, komičar i voditelj tvrdi da mu već neko vreme poručuju da se pazi jer "dolaze po njega"

Rasel Brend nedavno je viđen u Londonu tokom vožnje biciklomfoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kako je javio britanski Guardian, glumac, komičar i voditelj Rasel Brend je optužen za silovanje, seksualni napad i emocionalno zlostavljanje tokom sedmogodišnjeg perioda, u vreme kada je bio na vrhuncu slave.


Optužbe su, inače, rezultat istraživanja koje su sproveli program Dispatches kanala Chanel 4 i listovi Times i Sunday Times, a protiv Brenda su se izjasnile četiri žrtve.


Jedna od njih imala je samo 16 godina u trenutku navodnog napada, a one navode da su nastraje glumca doživele uz periodu između 2006. i 2013. godine. Britanski Times piše da je jedna od žrtava napadnuta u glumčevoj vili u Los Anđelesu, kao i da je ona istog dana primljena u centar za žrtve silovanja.

 

Ostale su optužile Rasela Brenda i za "kontrolišuće, zlostavljačko i predatorsko ponašanje", piše dalje ovaj list.


Glumac se potom oglasio na društvenim mrežama, video-snimkom u kom je tvrdio da nikada nije imao intimni odnos koji nije bio sporazmni.

 

rasel brend proteklih godina je najporepoznatljiviji po dokumentarnim filmovimafoto: EPA/HERBERT NEUBAUER

Brend, koji se uspešno bavi i dokumentaristikom i vrlo je uticajan na društvenim mrežama, rekao je da protiv njega postoje "veoma, veoma ozbiljne krivične optužbe" koje on "apsolutno opovrgava".


Kao što sam o tome naširoko pisao u svojim knjigama, bio sam veoma, veoma promiskuitetan – rekao je Brend. – U vreme tog promiskuiteta, sve veze koje sam imao bile su uvek sporazumne. Uvek sam bio transparentan po pitanju toga.


On je istakao da veruje da je u pitanju neki plan, odnosno zavera protiv njega, i da je vode mejnstrim mediji.

 


Svestan sam da sve već neko vreme u komentarima govoriili "Pazi se, Rasele, dolaze po tebe. Previše se približavaš istini" – rekao je on, naglasivši da ga mnogi smatraju teoretičarem zavere i tvrde da je desničar.


On je istakao da želi da mu pratioci ostanu blizu i da "budu budni", a snimak je završio porukom "Ostanite slobodni", koju često koristi na kraju svojih obraćanja fanovima.

 

BONUS VIDEO

Ćerka čuvenog glumca silovana kao tinejdžerka