prste da poližeš

Kako da napravite UMAK OD SIRA za naćose kao iz bioskopa? Treba vam 10 minuta i 5 sastojaka

Odaberite film, kupite naćose i navalite, zadovoljstvo se ne može opisati, morate ga osetiti 

Umak od sira bolji od onog iz bioskopa foto: Shutterstock / Stepanek Photography

Ljubitelji jakog umaka od sira složiće se da nema ništa lepše nego kad odete u bioskop, a tamo vas sačekaju vrući naćosi i sos koji se savršeno uklapa sa njima.

 

A da i znate da isti takav umak možete napraviti i kod kuće i to u količini koji želite.

 

Donosimo vam recept koji morate da isprobate, jer je savršen. Kupite naćose, zavalite se u fotelju, odaberite film i uživajte.

 

 

Potrebno je:

 

  • 100 g trapista
  • 100 g gaude
  • 100 g čedar sira
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • začini po ukusu (so, biber, papirka, beli luk)

 

Umak od sira kojem je teško odoleti foto: Shutterstock / Brent Hofacker

 

Recept:

 

Sir izrendajte u tanjir, a pavlaku za kuvanje stavite u šerpu da se zagreje na srednoj temperaturi. Kad se pojave mehurići dodajte sir i neprestano mešajte. Postepeno dodajte so i ostale začine. 

 

Sklonite sa vatre i sipajte u posude. Možete sve u jednu veću ili podeliti tako da svako dobije svoju posudicu.

Ovaj umak je veoma kaloričan i jak, pa bude oprezni sa količinom koju ćete pojesti kako ne biste narušili zdravlje. 

 

Bonus video:

 

Originalni recept za knedle