neverovatna je

TAJNU njene lepote imate KOD KUĆE: Sofija Loren pred 89. rođendan stigla na Mostru, a izgleda bolje nego 50 godina mlađe

Sofija Loren stigla je u Veneciju na 80, Filmski festival i zasenila i 60 godina mlađe devojke

sofija loren nekoliko dana pred proslavu 89. rođendana može da se pohvali neprolaznom lepotomfoto: Giandomenico D'Angelo / ipa-agen / PA Images / Profimedia

Slavna italijanska glumačka diva Sofija Loren stigla je na 80. Filmski festival u Veneciji i dokazala da je elegancija večna, a da starost ne uslovljava i gubitak lepote.

 

Naprotiv, ona 20. septembra puni 89 godina, ne krije cake koje pomažu njenoj mladolikosti i dugovečnosti i izgleda bolje od 4, 5 ili 6 decenija mlađih žena, a uz to i energičnije i vitalnije.

 

Ikona Holivuda, čija snaha je Srpkinja, fotografisana je nasmejana u Veneciji, dok je mahala paparacima, a bila je obučena u klasičnu i lepu kombinaciju koja se sastojala od belog blejzera sa crnim tufnicama, bele košulje i crnih pantalona.

 

Njene godine nikako nisu prepreka za nju, a i ova životna dekada donela joj je mnogo lepih stvari, kako sama kaže, a u toku promocije filma "The Life Ahead" koji je pre tri godine debitovao na Netfliksu, glumica je rekla da se oseća kao da je u dvadesetim.

 

sofija loren u veneciji par dana pred 89. rođendanfoto: Giandomenico D'Angelo / ipa-agen / PA Images / Profimedia

Sofija nikada nije krila koja je tajna njene lepote, a iste stvari praktikuje od šezdesetih godina prošlog veka, pa i sada. 

 

 

U čemu je tajna?

maslinovom ulju.

 

sofija loren maslinovo ulje koristi u ishrani, ali i u dnevnim kremama, trlja ga u kožu, kapne ga u tople kupke...foto: Shutterstock/masa44

Sofijina mediteranska ishrana osigurava da uključuje barem dve supene kašike u njenim obrocima svakog dana, dok rutinski utrljava malu količinu u svoju kožu da bi je održavala hidriranom i sjajnom. Osim toga, ona u svoje tople kupke sipa nekoliko kapi maslinovog  ulja.

 

— Veliki sam fan organskog, devičanskog maslinovog ulja. Svakodnevno ga koristim u ishrani, ali i za negu kože, tačnije kao hidratantnu dnevnu kremu, te umesto noćne kreme i mleka za telo. Ono je bogato antioksidansima, naročito vitaminom E, koji usporava proces nastanka bora. Maslinovo ulje je tajna moje lepote — rekla je jednom prilikom Sofija.

 

Bonus video

Seku Aleksić uporedili sa Sofijom Loren