osvaja sva čula

Najmekši ČUPAVCI koje ćete probati! Recept za sočni kolač sa kokosom koji vole svi od 7 do 77 godina

Starinski kolač je uvek dobar izbor da se zasladite.

foto: Shutterstock/DarioZg

Zna se koji je omiljeni kolač ljubiteljima kokosa.

 

Čupavci se jednostavno pripremaju i iako je potrebno malo strpljenja, ukus koji dobijete na kraju je zaista božanstven i neponovljiv.

 

Sastojci: 

 

Za biskvit: 

 

  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g šećera
  • 200 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za umak:

 

  • 350 ml mleka
  • 100 g čokolade
  • 3 kašike kakaa
  • 3 kašike šečera
  • 150 g margarina

 

Za valjanje: 


250-300 g kokosa

 

Priprema: 

 

Odvojite belanca od žumanca, pa potom umutite belnca sa polovinom od napomenute količine šećera u čvrst sneg i ostavite sa strane.

 

Potom umutite i žumanca penasto sa preostalim šećerom i vanilinim šećerom.

 

Dodajte brašno i prašak za pecivo,a potom i mleko, pa umutite mikserom. 

 

U to na kraju lagano umeštajte i sneg od belanca mešajući špatulom.

 

Smesu izlite u nauljen pleh, pa pecite 20 do 25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. 

 

Kada se prohladi, isecite na kocke željene veličine. 


Potom napravite čokoladni preliv, tako što ćete izlomljenu čokoladu da stavite u šerpu sa mlekom, kakaom, šećer i margarinom i zagrevajte uz mešanje dok se ne rastopi.

 

Kada se malo prohladi, kocke valjajte u topli umak tako da se namoče sa svih strana, pa ih spuštajte u tanjir sa kokosom

 

Čupavce stavite u frižider da se stegnu, a potom se i poslužite.

 

BONUS VIDEO

 

Recept za sladoled za decu bez šećera