zaboravljena veza

"Nije bila lepotica, ali..." Umro prvi ostavljeni ljubavnik kraljice Kamile, iz dana kad su joj MUŠKARCI JELI IZ RUKE

Prvi muškarac kog je aktuelna kraljica supruga Velike Britanije volela preminuo je nedavno, a on se pre nekoliko godina prisetio njihove ljubavi i kako mu je slomljeno srce.

kraljica pratilja kamila, supruga kralja čarlsa IIIfoto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Ljubav života kraljice pratilje Kamile, supruge kralja Čarlsa III, svakako je čovek s kojim danas sedi na prestolu Velike Britanije.


Iako je u međuvremenu bila udata za Endrua Parkera Boulsa i s njim dobila dvoje dece, još od sedamdesetih je u njenom srcu prvi kralj Čarls, sin pokojne kraljice Elizabete II.


Par se, nakon decenija tajnog viđanja i varanja supružnika, konačno venčao 2005. godine i pokazali su da su jedno zbog drugog bili spremni da rizikuju sve.


Međutim, Parker Bouls i aktuelni kralj nisu jedine Kamiline velike ljubavi. Pre nekoliko dana preminuo je prvi muškarac kog je kraljica supruga volela, a njihova priča počela je u ranoj mladosti...

 

Dok je još bila debitantkinja primljena na dvoru kraljice Elizabete, Kamila je često posećivala zabave u visokom društvu i važila za svojevrsnu party devojku tog vremena. Tada joj nije manjkalo muške pažnje, a upravo je na jednoj od žurki prvi put srela Kevina Burka, koji je nedavno preminuo u 78. godini.

 


Kraljica Kamila – ili, kako su je tada zvali, Mila Šand, upoznala je Kevina, tada 19-godišnjaka, 1965. godine. On je bio mlad, zgodan i sin sera Obrija Burka, zamenika direktora kompanije Hawker Siddeley i odmah joj je privukao pažnju.


Kamila je imala samo 17 godina i bila glavna zvezda svake viđenije žurke tokom šezdesetih, a ubrzo je uplovila u vezu s Kevinom. Ona je navodno bila vrlo kratka, ali je Mila Šand ostavila utisak na svog bivšeg dečka.


Burk se u razgovoru s biografkinjom Džesikom Džejn prisetio tih dana, kako bi joj pomogao u pisanju knjige "Vojvotkinja od Kornvola, njene priče i tajne".

 


Svake večeri bismo popili po dva ili tri koktela i išli na ples, imali smo izbor od nekoliko plesova vikendom na selu – ispričao je. – Bila je to najbolja zabava, a ja sam imao najbolju partnerku koju biste mogli poželeti. Kamila je bila izuzetno popularna i, iako nije bila lepotica, bila je vrlo privlačna i seksi.

 

I, zaista, Kamila je bila toliko popularna da je ubrzo nastavila dalje i ostavila Kevina Burka slomljenog srca.


Bio sam s Kamilom cele te godine. Pretpostavljam da smo bili zaljubljeni i onda me je otkačila... Zašto? Pa, kratak odgovor bi bio – ludo se zabavljala u Londonu – podelio je on.

 


Nakon nekoliko zabavnih godina, Kamila je uplovila u kratku vezu s, tada princem, Čarlsom, a potom se 1973. udala za Endrua Parkera Boulsa. S njim je dobila sina Toma i ćerku Loru, a potom se zvanično orazvela 1995. godine, iako su dugo pre toga bili rastavljeni.


Kevin Burk se skrasio mnogo kasnije, sa 42 godine. Bio je 14 godina u braku s Petom Bejker, a potom se oženio Luisom Fejri i dobio prvo dete sa 58 godina.


Bilo je neočekivano, ali ja sam jedan srećan momak – rekao je tada.


Iza Burka je ostao njegov sin Maks, a Dejli mejl piše da će Kevin Burk biti sahranjen u septembru.

 

 

BONUS VIDEO

Koliko novca je kralj Čarls dao za obnovu Hilandara?