Nije potrebno mnogo truda, a ukus je božanstven
Ukoliko planirate da pravite neku ukusnu tortu, koja nije samo smuti i prospi, ovo je recept koji sigurno treba da zapišete.
Kombinacija najlepših sastojaka čini da bude raj za nepca, pa ne iznenađuje što joj samo oni s najjačim karakterom mogu odleti.
Evo kako da napravite čokoladno zadovoljstvo za koje će svi tražiti repete, a spremite im i olovku, jer će poželeti da vam uzmu recept.
Potrebno je za koru:
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 8 kašika mlevenih oraha
- 4 kašike brašna
Priprema:
Umutiti prvo jaja sa šećerom, pa dodati brašno i orahe. Izliti u pleh koji ste obložili pek papirom i peći oko 20 minuta na 200 stepeni. Potom izvaditi i podeliti na dva dela.
Za fil:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 100 g čokolade
- 150 g maslac
Priprema:
U šerpu staviti sve sastojke i pomešajte pa skuvajte kratko na tihoj vatri. Izmaknite i ostavite da se prohladi, pa filujte kore.
Glazura:
- 200 g čokolade
- 6 kašika ulj
Kad se torta malo stegne odozgo ukrasite glazurom po želji.
Bonus video:
Recept za barbi pastu pogledajte ovde: