neodoljiva

Čokoladno zadovoljstvo koje mami UZDAHE: MINJON TORTA koja se topi pod nepcima - uvek se traži parče više

Nije potrebno mnogo truda, a ukus je božanstven 

foto: Youtube Printscreen / LeckereMinute

Ukoliko planirate da pravite neku ukusnu tortu, koja nije samo smuti i prospi, ovo je recept koji sigurno treba da zapišete.

 

Kombinacija najlepših sastojaka čini da bude raj za nepca, pa ne iznenađuje što joj samo oni s najjačim karakterom mogu odleti. 

 

Evo kako da napravite čokoladno zadovoljstvo za koje će svi tražiti repete, a spremite im i olovku, jer će poželeti da vam uzmu recept. 

 

 

Potrebno je za koru:

 

  • 8 belanaca
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 4 kašike brašna

 

Priprema:

 

Umutiti prvo jaja sa šećerom, pa dodati brašno i orahe. Izliti u pleh koji ste obložili pek papirom i peći oko 20 minuta na 200 stepeni. Potom izvaditi i podeliti na dva dela.

 

Za fil:

 

  • 8 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 100 g čokolade
  • 150 g maslac

 

Minjon torta savršen spoj čokolade i orahafoto: Youtube Printscreen / LeckereMinute

 

Priprema:

 

U šerpu staviti sve sastojke i pomešajte pa skuvajte kratko na tihoj vatri. Izmaknite i ostavite da se prohladi, pa filujte kore. 

 

Glazura:

 

  • 200 g čokolade
  • 6 kašika ulj

 

Kad se torta malo stegne odozgo ukrasite glazurom po želji.

 

Bonus video:

 

Recept za barbi pastu pogledajte ovde: