Uz slani ili slatki nadev, savršenstvo.
Uštipci su uvek dobra ideja za doručak i večeru. Veoma se jednostavno spremaju, a relativno su brzo i gotovi.
Jedina je mana što se prže u dubokom ulju, pa ne možemo često da ih jedemo.
Zato vam danas donosimo recept za uštipke iz rerne, koje sadrže svega nekoliko sastojaka.
Bez praška za pecivo i kvasca, napravićete savršene zalogaje koje ćete često spremati.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 220 gr brašna
- 300 ml mleka
- 1 kasičica soli
- mast
Priprema:
Stavite rernu da se zagreje na 250 stepeni, a za to vreme umutite jaja sa solju, potom dodajte mleko i na kraju brašno sa malo masti.
Smesu za uštipke možete da odvajate kašikom i stavljate ih u kalupe za mafine ili na pek papir, a potom ih pecite dok ne dobiju zlatnu boju.
BONUS VIDEO
Lazanje u jednoj posudi