U AVGUSTU 2023.

Kako će PUN MESEC u Vodoliji uticati na svaki znak Zodijaka? Škorpije se SELE, jedan znak OSTVARUJE SNOVE

Retrogradna Venera pravi scenu, sve se okreće neveroatnom brzinom, dolaze ozbiljne promene 

Pun mesec u Vodoliji donosi velike promene foto: Shutterstock / Dzhulbee

Dok sunce sija kroz njegov znak vladavine, Lav, u vazduhu je aura razigranosti i strasti. Autentičnost je naša najveća prednost, posebno kada se uzme u obzir kako će pun mesec u Vodoliji u avgustu 2023. uticati na svaki horoskopski znak.

 

Uz to, ako ste razmišljali o svojim šarolikim razmišljanjima ili se pitate kako možete da kultivišete svoje talente za veće dobro, poželećete da proverite gde se nalazi astrološka osa Lava-Vodolije na vašoj natalnoj karti. Na kraju krajeva, pored svedočenja kako se vaše manifestacije ostvaruju, puni meseci osvetljavaju ono što je skriveno od našeg svesnog uma.

 

Ovogodišnji pun mesec u Vodoliji biće 1. avgusta u 14.31. Simbol prosvetljenja, slavlja i kulminacije, sunce čini direktnu opoziciju Mesecu tokom ove lunarne faze, što takođe služi kao poziv za ravnotežu između božanske ženske i svete muške energije u nama.

 

 

Takođe je važno primetiti uticaj retrogradne Venere u Lavu, posebno sada kada je Južni čvor u tranzitu u Vagi kojom upravlja Venera. Bilo u finansijskom smislu ili u pogledu naših odnosa, ovo nas ohrabruje da razjasnimo želje našeg srca i jedinstvene sisteme vrednosti. 

 

Ovan


U ovom periodu sve će se vrteti oko posla, ali ćete uspeti i da izgradite svoju individualnu slobodu, pošto će Mesec dostići svoj vrhunac punoće u Vodoliji, preko vaše društveno svesne 11. kuće ideala, prijateljstva i osećaja pripadnosti svetu. Ako doživite blokade svakodnevnim vezama, nemojte se obeshrabriti. Dobra vest je da će vaš nebeski vladar, Mars, biti u harmoničnom energetskom toku sa srećnim Jupiterom, približavajući vas vašem emocionalnom ispunjenju i osećaju bezbednosti. Saturn će takođe nastaviti da vas uči magiji vere i predaje.

 

Kako će pun Mesec u Vodoliji uticati na Ovnove?foto: Valeriy-S/shutterstock

 

Bik


Muza koja stoji iza vašeg osećaja autoriteta i profesionalnih poslova biće istaknuta pod ovim punim mesecom. Na kraju krajeva, to će se spustiti na vašu 10. kuću reputacije, koja je takođe najjavnija tačka u vašoj natalnoj karti. Najbolji deo? Srećni Jupiter je na vašoj venerinskoj teritoriji, a Mars u vašoj petoj kući ljubavi, strasti i samoizražavanja. Bilo da se radi o ličnom ili profesionalnom, inspirisani ste da preuzmete neophodne rizike i dobijate nebesku podršku u tom procesu. 

 

Blizanci


Spremni ste da istražite druge horizonte. Kada bi vas pitali kako ili zašto, ne biste mogli da im date odgovor, ali ipak, nešto u vama zna da je vreme. Bilo lično ili profesionalno, verovatnije je da ćete u ovom trenutku preispitati svoj osećaj sigurnosti, ali samo zato što je Merkur (vaš nebeski vladar) u opoziciji sa Saturnom. Verujte svojim instinktima, bezbedno je to učiniti. Takođe, dok Uran prolazi kroz vašu tajnu 12. kuću, vi ste skloniji da se krećete u tajnosti. Ništa loše u tome, jer će vas uzemljeni trigon Mars-Jupiter intuitivno voditi. Očekuje vas novi svet u kome možete slobodno da izrazite svoju individualnost.

 

 

Rak


Pažljivije posmatrate sve, od vaših intimnih zajednica do vaših zajedničkih resursa. U ovom periodu može doći do problema u prijateljstvima i problemima u komunikaciji na društvenim mrežama. Isto važi i za one koji zarađuju za život iz nekonvencionalnih izvora prihoda. Srećom, uz podršku plodonosnog trigona Mars-Jupiter, imaćete pomoć koja će vam pomoći da iz problema brzo isplivate. Logistika ove odluke možda neće odmah imati smisla, i to je u redu. Zabeležite svoja intuitivna preuzimanja, finansijski ili u smislu kreativnih potencijala. 

 

Lav

 

Rođeni ste da preuzmete vođstvo, ali sa moći dolazi i odgovornost. Ovo je posebno tačno kada se uzme u obzir predstojeći pun mesec, jer će zapaliti vašu posvećenu sedmu kuću dogovora, kompromisa. A sa vladarima Vodolije koji zapaljuju vašu osmu kuću intimnih zajednica i 10. kuću autoriteta, kosmos od vas traži da budete brutalno iskreni prema sebi, posebno kada se radi o budućim obavezama. Retrogradna Venera je još jedan istaknuti faktor, jer nastavlja da vas dovodi unutra, kao način da dobijete jasnoću o tome šta iskreno cenite, bilo lično ili profesionalno.

 

Kako će pun Mesec uticati na znakove Zodijaka?foto: Arman Novic/shutterstock

 

Devica

 

Utemeljivanje vaših dugoročnih vizija i snova zahteva određenu dozu hrabrosti i predaje. Srećom, kada mesec puni vašu šestu kuću rituala, detalja i dužne pažnje, postoji prilika da dobijete jasnoću/uvid koji vam je potreban da biste nastavili sa svojim budućim poduhvatima. Ako se ovo vrti oko značajnog partnerstva ili posvećenosti, napeta opozicija između vašeg nebeskog vladara, Merkura i retrogradnog Saturna može izazvati osećaj ograničenja i oklevanja. Ako je potrebno, napravite pauzu, ali se oslonite na okrepljujuću suštinu Marsa u svom znaku, posebno dok ste u harmoniji sa Jupiterom. Neke stvari su vredne rizika, Device.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

Kako će pun mesec uticati na Vage?foto: Shutterstock/Ann Stryzhekin

Vaga


Kako možete da ugradite svoje jedinstvene atribute u svoju ulogu lidera? Mesec vlada vašom 10. kućom autoriteta, ali će dostići vrhunac preko vašeg sestrinskog vazdušnog znaka, Vodolije, i napuniti vašu petu kuću ljubavi, strasti, zadovoljstva i samoizražavanja. Bilo kreativno ili u smislu romantike, ova lunacija vas podstiče da razmislite o poduhvatima i obavezama koje više ne odgovaraju vašim idealima i osećanju pripadnosti svetu. Imajte na umu da bi Merkurovo suprotstavljanje Saturnu moglo da izazove osećaj neizvesnosti kada se radi o vašim svakodnevnim poslovima, ali sa vašim nebeskim vladarom (retrogradna Venera) u mešavini, velike su šanse da ste već u procesu ponovnog procenjivanje/razmišljanje o vašim novootkrivenim sistemima vrednosti. 

 

Škorpija


Redefinišete svoju ideju o domu i porodici pod svetlom ovog punog meseca. Zasnovana na zajednici sa nizom svetlucavih ekscentričnosti, Luna će zapaliti vašu četvrtu kuću emocionalnih osnova, najdubljih osećanja i životnog prostora(a). Preseljenje, možda? Možda razmišljate da li da obnovite zakup stana. Podstaknuti Uranom u vašem sektoru veza i retrogradnim Saturnom preko vaše pete kuće autentičnosti, biće prilike da ponovo uspostavite svoj osećaj sigurnosti, posebno kada su u pitanju vaši dogovori, kompromisi i značajna partnerstva. U međuvremenu, razmislite o podršci i/ili osnovi koja vam je potrebna da biste se osećali prijatno da preuzmete vođstvo.

 

 

Strelac


Šta ste radili za veće dobro vaše lokalne zajednice? Bilo da se radi o vašem neposrednom okruženju ili odnosu koji delite sa svojom braćom i sestrama, verovatno ćete videti da rutinski zadatak i/ili svakodnevna afera dolaze do kraja. Retrogradni Saturn takođe prolazi kroz vašu četvrtu kuću porodice, da ne spominjemo u opoziciji sa Merkurom (preko vaše 10. kuće autoriteta), stavljajući naglasak na ravnotežu između vašeg posla i života. Međutim, ovo bi takođe moglo da se vrti oko želje da se bude na vlasti... a ipak, i dalje se osećate blokirano i/ili ugušeno na domaćem frontu. Oslonite se na podršku svojih vršnjaka, čak i ako to od vas zahteva određenu dozu hrabrosti. Stvari treba da se promene i prošire u vašoj svakodnevnoj rutini, jer je to za vaše najviše dobro. 

 

Jarac


Mesec upravlja vašim sektorom odnosa, ali dostiže svoj vrhunac punoće preko vaše druge kuće koja traži stabilnost. Više nego verovatno vidite vrednost posvećenosti, ako ne osećate potrebu da u potpunosti razmislite o njenoj vrednosti. Imajte na umu da će vaš nebeski vladar, Saturn, biti u direktnoj opoziciji sa Merkurom, dodajući sloj neizvesnosti i napetosti, posebno onima među vama koji razmišljaju o preseljenju, ili možda da se posvete nečemu dugoročnom. U svetlijoj noti, Mars će se uskladiti sa Jupiterom preko vaše pete kuće prepoznavanja i proslave, koja može biti podjednako inspirativna kao i validna za vaše kretanje napred. Veruj svojim instinktima.

 

Šta donosi pun mesec u Vodoliji?foto: Shutterstock

 

Vodolija


Mesec blista na nebu u vaše ime, podstičući vas da „osetite“ svoja osećanja. Za referencu, setite se mladog meseca koji se odigrao u vašem znaku još u januaru ove godine. Vaše seme namere se ostvaruje, a sa vašim suvladarima (retrogradnim Uranom i Saturnom) koji stavljaju naglasak na vaš opšti osećaj sigurnosti, velike su šanse da se ovo vrti oko vaše životne situacije, ako ne i porodične investicije. Što je još izazovnije, Merkur će se direktno suprotstaviti Saturnu u vašem sektoru novca, što može biti finansijski stresno i/ili generalno dvosmisleno. Međutim, postoje i druge energije koje podržavaju vaš trenutak punog kruga, od kojih vam neke već pomažu da se vratite kući sebi.

 

Ribe


Kreativno ili emocionalno, pozvani ste da idete unutra i istražite jedinstvene slojeve svoje psihe. Na kraju krajeva, sa punim mesecom koji uzdrma vašu 12. kuću nesvesnih obrazaca, veći je naglasak na vašem životu iza kulisa. Odmor, privatnost, mehanizmi suočavanja i sve to, istovremeno biste se mogli pomiriti sa granicama koje treba postaviti u ovom trenutku. Ovo je posebno tačno sa retrogradnim Saturnom u vašem znaku, jer je u procesu da vam pomogne da restrukturirate temelje vašeg ličnog i profesionalnog života. Iako, dok ste u opoziciji sa Merkurom, mnogi od vas bi mogli da se osećaju blokirano i/ili inhibirano sa značajnim drugim, posebno kada su u pokušaju da komuniciraju. Na sreću, sve dok postoji istina, uzemljeni trigon Mars-Jupiter će podržati vaše kretanje napred. 

 

Vreme punog meseca odlično je za detoksikaciju tela, a kako da sami, kod kuće napravite lekovitu kupku pogledajte u videu:

 

Bonus video: