slasna

Sočnija ne postoji, a topi se u ustima: ZALIVENA PITA sa sirom po turskom receptu

Predstavljamo vam recept za domaću pitu inspirisanu turskim burekom, koja ja savršen izbor za doručak ili večeru

Prelivena domaća pita sa sirom, od gotovih korafoto: Heghineh Cooking Show, Youtube Printscreen

Pite spadaju u omiljena jela balkanske kuhinje, a bile one slatke ili slane, garantuju da posle njih nećete ostati gladni.


Od slanih pita najpopularnija u našim krajevima je pita sa sirom, a ako koristite gotove kore – za nju vam ne treba nikakva posebna veština.


Danas vam predstavljamo jedan vrlo jednostavan recept za zalivenu pitu koja se pravi očas posla.


Sastojci:

 

  • pakovanje gotovih kora
  • 2 jajeta
  • 5 kašika ulja
  • 250 grama sitnog slanog sira
  • 2 decilitra mleka
  • 1 decilitar jogurt
  • so po ukusu


Priprema

  1. Uključiti rernu na 180 stepeni.
  2. U dubljoj činiji umutiti jaja, pa im dodati mleko, jogurt, ulje, pa posoliti po ukusu (obratite pažnju na to koliko je slan sir) i dobro pomešati.
  3. Potom podmazati pleh uljem i staviti jednu koru za pitu. Na nju sipati tri kašike pripremljenog fila i razmazati po celoj kori, pa ponavljati dok se ne potroše sve kore.
  4. Zatim iseći na kocke, pa preliti ostatkom fila.
  5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata.
  6. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.

 

BONUS VIDEO Napitak protiv glavobolje