Predstavljamo vam recept za domaću pitu inspirisanu turskim burekom, koja ja savršen izbor za doručak ili večeru
Pite spadaju u omiljena jela balkanske kuhinje, a bile one slatke ili slane, garantuju da posle njih nećete ostati gladni.
Od slanih pita najpopularnija u našim krajevima je pita sa sirom, a ako koristite gotove kore – za nju vam ne treba nikakva posebna veština.
Danas vam predstavljamo jedan vrlo jednostavan recept za zalivenu pitu koja se pravi očas posla.
Sastojci:
- pakovanje gotovih kora
- 2 jajeta
- 5 kašika ulja
- 250 grama sitnog slanog sira
- 2 decilitra mleka
- 1 decilitar jogurt
- so po ukusu
Priprema
- Uključiti rernu na 180 stepeni.
- U dubljoj činiji umutiti jaja, pa im dodati mleko, jogurt, ulje, pa posoliti po ukusu (obratite pažnju na to koliko je slan sir) i dobro pomešati.
- Potom podmazati pleh uljem i staviti jednu koru za pitu. Na nju sipati tri kašike pripremljenog fila i razmazati po celoj kori, pa ponavljati dok se ne potroše sve kore.
- Zatim iseći na kocke, pa preliti ostatkom fila.
- Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata.
- Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
BONUS VIDEO Napitak protiv glavobolje
( Glossy )