Predstavljamo vam najjednostavniji recept za brz domaći slatkiš uz koji ćete se zasladiti i rashladiti tokom leta
Sladoled torte su dezert bez kog nema leta, a ovo je jedna od najlakših za pripremu!
Uz to vam trebaju samo tri sastojka, a po želji možete dodati ekstrakt vanile za bogatiji miris i ukus.
Ovo je kremasta, lagana, vrlo osvežavajuća poslastica, a ne zauzima ni mnogo mesta u zamrzivaču!
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 300 ml kondenzovanog mleka
- čokoladni keks po izboru
- 2 kašičice ekstrakta vanile (opciono)
Priprema
- Sipajte u hladnu činiju slatku pavlaku, pa ako želite dodajte ekstrakt vanile i kondenzovano mleko i mutite dok ne dobijete šlag.
- Sipajte u špric ili kesu i nanesite šlag na keks, pa preko dodajte još i tako slažite kao sendviče, pa ređajte po plehu obloženom pek-papirom.
- Ostatak šlaga premažite preko torte, pa poravnajte nožem ili špatulom.
Stavite u zamrzivač, najmanje na osam sati, a izvadite bar 15 minuta pre serviranja.
Ukrasite po želji: šarenim mrtvicama, rendanom čokoladom, mlevenim orasima...
BONUS VIDEO Najbrža čokoladna torta
( Glossy )