Trik je u jednom sastojku, kojeg se sigurno sami ne biste setili
Tokom letnjih vrućina nema ništa lepše nego rashladiti se ukusnom rashlađenom limunadom. Ipak, ona koju kod kuće napravimo nikada nije istog ukusa kao ona kupljena u poslastičarnici.
Pitate se zašto? Otkrivamo vam tajnu koja je godinama dobro čuvana, a tiče se jednog sastojka kojeg se kod kuće sigurno ne bismo setili.
Pripremite veću posudu u koju ćete sjediniti sastojke, a potom limunadu sipajte u flaše, ohladite i uživajte u ukusu koji vraća u detinjstvo.
Sastojci:
- 10 l vode
- 5 limuntusa
- 1-2 limuna
- 1 bočica žutog ekstrakta od limuna
- 1 kg šećera
Priprema:
U veći sud sipajte vodu i dodajte limuntus, isceđene limunove, ekstrat limuna i šečer. Ako je limun organski, možete da isečete i koru i ubacite u vodu.
Mešajte nekoliko minuta dok se sve ne sjedini, a onda sipajte u flaše i ostavite da se dobro ohladi, a prilikom serviranja možete da dodate i neki listić nane, daće ukus i izgledaće super.
A kako da napravite probiotik limunadu pogledajte u nastavku
Bonus video: