poseban ukus

Kako da napravite limunadu kao iz poslastičarnice? Recept koji je godinama dugo čuvan kao najstroža tajna

Trik je u jednom sastojku, kojeg se sigurno sami ne biste setili 

Recept za poslastičarsku limunadu foto: JeniFoto Shutterstock

Tokom letnjih vrućina nema ništa lepše nego rashladiti se ukusnom rashlađenom limunadom. Ipak, ona koju kod kuće napravimo nikada nije istog ukusa kao ona kupljena u poslastičarnici.

 

Pitate se zašto? Otkrivamo vam tajnu koja je godinama dobro čuvana, a tiče se jednog sastojka kojeg se kod kuće sigurno ne bismo setili.

 

Pripremite veću posudu u koju ćete sjediniti sastojke, a potom limunadu sipajte u flaše, ohladite i uživajte u ukusu koji vraća u detinjstvo.

 

 

 

Sastojci:

 

  • 10 l vode
  • 5 limuntusa
  • 1-2 limuna
  • 1 bočica žutog ekstrakta od limuna
  • 1 kg šećera

 

Kako se pravi poslastičarska limunada?foto: Shutterstock

 

Priprema:

 

U veći sud sipajte vodu i dodajte limuntus, isceđene limunove, ekstrat limuna i šečer. Ako je limun organski, možete da isečete i koru i ubacite u vodu.

 

Mešajte nekoliko minuta dok se sve ne sjedini, a onda sipajte u flaše i ostavite da se dobro ohladi, a prilikom serviranja možete da dodate i neki listić nane, daće ukus i izgledaće super.

 

A kako da napravite probiotik limunadu pogledajte u nastavku

 

Bonus video: